• ЗДРАВИ ОД НОСОТ ДО ОПАШОТ

  • ЖИВОТНИТЕ НА ПРВО МЕСТО

  • Милениците ја знаат разликата

Купувањето со нас е брзо, лесно и економично !

PET
LAND

Нашата филозофија е дека купувањето со нас треба да биде лесно, брзо и ефтино. Се трудиме да обезбедиме добра услуга за нашите клиенти и да имаме брза и ефикасна испорака. Се надеваме дека ќе бидете среќни купувајќи кај нас.
Нашата приказна

Кучињата (Canis lupus familiaris) се домашни цицачи, а не природни диви животни. Тие потекнуваат од волците и се првите животни кои некогаш биле припитомени и чувани од страна на луѓето. Постојат различни студии кои укажуваат на тоа дека припитомувањето се случило помеѓу 15.000 и 100.000 години пред нашето време. Денес, некои кучиња се користат како миленичиња, други се користат за да им помогнат на луѓето да ја завршат својата работа.
 


Повеќе

Мачките или исто така наречени домашни мачки (Felis catus), се мали carnivorous (месојади) цицачи од семејството Felidae.
Тие биле припитомени речиси пред околу 10.000 години. и се едни од најпопуларните домашни миленичиња во светот. Нивното потекло е најверојатно од Африканската Дива мачка Felis silvestris lybica.
Првите припитомени мачки биле чувани затоа што јаделе глувци, и тоа е сè уште нивна "работа" на фармите ширум светот.
Подоцна мачките биле чувани, затоа што се пријателски настроени и добро друштво.


Повеќе

Наш предлог

Како да го разладите вашето куче во топлите денови?
Топлото време може да биде непријатно и опасно за кучињата. Прочитајте ги нашите совети за како да го разладите Вашето куче на топло време. Дали на кучињата им одговара топлото време? Кучето може многу брзо да се загрее и да се прегрее, и секогаш треба да преземете чекори за да се осигурате де...
26/06/2024
blog image

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?