Pet Land Skopje

Advance

 

ADVANCE е бренд што му припаѓа на Affinity Petcare. ADVANCE е високо квалитетна храна, специјално формулирана да ги задоволи нутритивни потреби на Вашиот миленик, подржувајќи го развојот на неговиот дигестивен и имунолошки систем, помагајќи да го зајакне неговиот природен одбранбен систем.

Научно докажано - го зајакнува природниот имунитет, содржи формула со активни имуноглобулини  тоа се плазмени протеини кои го зајакнува и поттикнува имунолошкиот систем и природни полифеноли, компоненти добиени од растенија, содржат антиоксиданси, модулатор на имунолошкиот одговор при стрес, болест и го забавуваат стареење на клетките. Присуствотот на нуклеотиди, помага за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај миленикот додека расте.

ADVANCE – Експерт  во исхраната на Вашиот миленик, повеќе од 20 години експерти ветеринари  и нутриционисти инвестират во иновации и наука.


Храна за кучиња Advance Mini Puppy со пилешко месо и ориз
Висококвалитетна храна за мали раси на кучиња на возраст од 2 до 10 месеца, за гравидни и кучки во лактација, формулирана да ги задоволи специфичните нутритивни потреби на вашето кученце, подржувајќи го развојот на неговиот дигестивен и имунолошки систем, помагајќи да го зајакне неговиот природен одбранбен систем.
Содржи формула со нуклеотиди, кои помагаат за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај кучето.
Ефектот на зголемено клеточно делење помага за брзо активирање на имунолошкиот систем и зголемена заштита на телото од патогени агенси.
Содржи пребиотици и имуноглобулини за добра цревна флора, подобро варење и апсорпција на корисни супстанции кај кученцата.
Големината на гранулатот е мал, специјално прилагоден за малите кученца и нивните мајки (гравидните и кучките во лактација).
Оптимален сооднос помеѓу калциумот - фосфорот и витамин Д, за правилен раст и развој на коскениот систем.
Пилешкото и оризот, како главни состојки се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглени хидрати.
Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагаат за правилен развој на централниот нервен систем, во процесот учење и правилен развој на одржување на здраво крзно и сјајно влакно.
Пакување: 3кг.

1689 0 ден.
Храна за кучиња Advance Adult Mini со пилешко месо и ориз
Високо квалитетна храна за мали раси на кучиња над 8 месеци до 8 години.Содржи формула со повисоко ниво на протеини и масти, затоа што малите раси на кучиња имаат потреба од големо количество на метаболитичка енергија, поради нивната повисоката физичка активност и брз метаболизам.
Преку зголемен имунитет и природен одбрамбен систем, им помага за оптимална мускулна маса, одржување на добро дентално, гастроинтестинално здравје, здрава кожа и сјајно крзно.
Големината на гранулатот е мал, специјално прилагоден на големината на забите и вилицата на малите раси на кучиња.
Сувата дехидрирана гранула има ефект на четка за заби, додека фосфатите помагааат во превенција од создавање на забен камен и лош здив.
Пилешкото и оризот, како главни состојки сеодличен извор на лесно сварливи протеини и јаглехидрати.
Оптималното ниво на протеини помага при одржување на идеална мускулна маса.
Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагааат за одржување на здраво крзно и сјајно влакно.
Пакување: 3кг.

1519 0 ден.
Храна за кучиња Advance Medium Puppy со пилешко месо и ориз
Високо квалитетна храна за средни раси на кучиња на возраст од 2 до 15 месеци, за гравидни  и кучки во лактација.
Содржи формула со нуклеотиди, кои помагаат за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај кучето.
Ефектот на зголемено клеточно делење помага за брзо активирање на имунолошкиот систем и зголемена заштита на телото од патогени агенси.Содржи пребиотици и имуноглобулини за добра цревна флора, подобро варење и апсорпција на корисните хранливи состојки кај кученца.
Големината на гранулатот е специјално прилагоден на големината на вилицата на мали кученца од средна раса.
Оптимален сооднос помеѓу калциумот  - фосфорот и витамин Д, за правилен раст и развој на коскениот систем. Пилешкото и оризот,како главни состојки се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглени хидрати.
Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагаат за правилен развој на централниот нервен систем, во процесот учење и правилен развој на одржување на здраво крзно и сјајно влакно.
Пакување: 12кг.

4599 0 ден.
слика од Храна за кучиња Advance Adult Medium со пилешко месо и ориз залиха
Храна за кучиња Advance Adult Medium со пилешко месо и ориз
Комплетна формула за возрасни кучиња (од 1 до 7 години) наменета за средни раси на кучиња (10 до 30 кг како возрасна единка)
Средна големина на гранулатот специјално прилагоден со големината на забите и вилицата на кучињата од средните раси. Оптимални ниво на протеини и масти - за оптимална поддршка на мускулатурата и физичката активност на кучињата од средни раси.
Пилешкото и оризот,како главни компоненти се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглени хидрати.
Сувата дехидрирана гранула има ефект на четка за заби, додека фосфатите помагаат во превенцијата од создавање на забен камен и лош здив.
Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагаат за одржување на здраво крзно и сјајно влакно.
Пакување: 14кг.

4789 0 ден.
Храна за кучиња Advance Maxi Puppy со пилешко месо и ориз
Високо квалитетна храна за големи раси на кучиња на возраст од 2 до 12 месеца, за гравидни и кучики во лактација.
Содржи формула со нуклеотиди, кои помагаат за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај кучето
Ефектот на зголемено клеточно делење помага за брзо активирање на имунолошкиот систем и зголемена заштита на телото од патогени.
Содржи пребиотици и имуноглобулини за добра цревна флора, подобро варење и апсорпција на корисните хранливи состојки кај кученцата.
Гранулите се специјално прилагодени со големината на вилицата на мали кученца од голема раса.
Оптимален сооднос помеѓу калциумот - фосфорот и витамин Д, за правилен раст и развој на коскениот систем.
Пилешкото и оризот,како главни компоненти се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглени хидрати.
Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагаат за правилен развој на централниот нервен систем, во процесот учење и правилен развој на одржување на здраво крзно и сјајно влакно.
Пакување: 12кг.

4599 0 ден.
Храна за кучиња Advance Adult Maxi со пилешко месо и ориз
Комплетна формула, наменета за возрасни кучиња (од 1 до 7 години) големи раси (над 30 кг. како возрасна единка).
Високо квалитетена храна која ги зајакнува природните бариери на одбрамбениот систем, помагајќи му да се одржи здрава 'рскавица, добро дентално здравје, здрав дигестивен систем, здрава кожа и сјајно влакно.
Содржи оптимално ниво на протеини и масти - за подршка на мускулатурата и добра физичка кондиција и таурин - аминокиселина која придонесува за добра работа на срцето.
Големината на гранулатот е специјално прилагоден со големината на забите и вилицата на кучињата од големи раса.
Содржи гликозамин и хондроитин за оптимална подршка на зглобовите и превенира појава на проблеми со коските и зглобовите.
Пилешкото и оризот, како главни состојки се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглени хидрати.
Сувата дехидрирана гранула има ефект на четка за заби, додека фосфатите помагааат во превенцијата од создавање на забен камен и лош здив.
Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагаат за одржување на здраво крзно и сјајно влакно.
Пакување: 14кг.

4789 0 ден.
Храна за кучиња Advance Senior Mini со пилешко месо и ориз

Богата со протеини и растителни влакна и ниско ниво на калории. На овој начин, тежината на кучето се контролира преку губење на маснотии, додека се одржува мускулна маса.

Присуство на Л-карнитин помага да се трансформираат мастите во енергија и спречува акумулација на масните наслаги во телото на кучето.

Активни имуноглобулини - Природни протеини кои го поддржуваат здравјето на цревата. Природните полифеноли заедно со витамините, го забавуваат стареењето на клетките.

Сувата дехидрирана гранула има ефект на четка за заби, додека специјалните минерали спречуваат формирање на забен камен и обезбедуваат свеж здив за вашето домашно милениче.

Покрај тоа, ADVANCE Senior Mini содржи таурин, аминокиселина која придонесува за правилната функција на срцето.

Пакување: 3 кг.

1379 0 ден.
Храна за кучиња Advance Sensitive Mini Adult со месо од лосос и ориз

Протеинот од рибата: го намалува ризикот од интолеранцијана на храна и обезбедува одличен вкус.

Природен извор на масни киселини Омега-3 и Омега-6 кои го подобруваат изгледот на крзното и кожата. Процентот на протеини и масти е во согласност со метаболизмот на кучиња од мали раси.

Присуство на фрукто-олигосахариди: стимулира раст на нормална цревна флора. Имаат корисен и стимулирачки ефект врз варењето на храната. Го намалуваат лошиот мирис на изметот.

Присуство на природни полифеноли и витамин Е: ги штити клетките од слободните радикали и помага во подобрување на имунолошкиот систем. Полифенолите, заедно со витамини, помагаат во забавување на стареењето на клетките.

Присуство на специјални минерали кои спречуваат формирање на плаки и забен камен и обезбедуваат свеж здив на вашето домашно милениче.

Не содржи јајца, соја и глутен од пченица.

Пакување: 7 кг.

3369 0 ден.
Храна за кучиња Advance Sensitive Care Lamb&Rice со јагнешко месо и ориз

Јагнешко месо  - алтернативен извор на протеини за кучиња со дигестивни проблеми,со одличен вкус

Омага 3, Омега 6 масните киселини, биотинот и цинкот  помагааат за одржување на здраво крзно и сјајно влакно.

Јагнешкото и оризот,како главни ингридиенти се одличен извор на лесно сварливи протеини, јаглехидрати и инулин, кој го подобрува варењето на храната и абсорпцијата на хранливи материи.

Формула со само еден извор на протеини од животинско потекло.

Не содржи јајца, соја и пченичен глутен -  состојки кои често предизвикуваат алергии.

Пакување: 12 кг.

5659 0 ден.
Храна за кучиња Advance Puppy Sensitive care Salmon & rice (лосос и ориз) за млади кутриња
Advance Puppy Sensitive Care е специјално индициран за да му помогне на варењето на вашето кученце.

Advance Puppy Sensitive Care е направена со лосос како единствен извор на животински протеини и со ориз за рецепт за животински монопротеин кој лесно се вари. Формулиран без состојки кои содржат глутен, соја или јајце. Исто така, придонесува за здрава кожа и сјајна кожа и крзно, благодарение на омега 3 и омега 6 масните киселини.
Пакување: 3 кг.

2039 0 ден.
Храна за кучиња Advance Medium/Maxi Sensitive care Salmon & rice (лосос и ориз)
Advance Medium/Maxi Sensitive care Salmon & rice (лосос и ориз) е специјално индициран за да му помогне на варењето на вашето возрасно куче од средна или голема раса.
Advance Medium/Maxi Sensitive care Salmon & rice (лосос и ориз) е направена со лосос како единствен извор на животински протеини и со ориз за рецепт за животински монопротеин кој лесно се вари. Формулиран без состојки кои содржат глутен, соја или јајце. Исто така, придонесува за здрава кожа и сјајна кожа и крзно, благодарение на омега 3 и омега 6 масните киселини.
Пакување: 3 кг.

1839 0 ден.
слика од Храна за кучиња Advance Maxi Junior со пилешко месо и ориз залиха
Храна за кучиња Advance Maxi Junior со пилешко месо и ориз

Advance Junior Maxi е врвен производ формулиран за да ги задоволи специфичните нутритивни потреби на вашето помладо кученце, преку промовирање на развојот на неговите мускули и коски, заштита на здравјето на неговите зглобови и помагање во зајакнувањето на неговите природни бариери и одбрана.

Advance Junior Maxi особено се препорачува за кученца од големи раси на возраст меѓу 12 и 24 месеци.

 

Категорија: Супер премиум

 

Карактеристики:

  • Оптимален сооднос на калциум – фосфор и вит. Д за осигурување на правилен раст и развој на коските;

  • Глукозамин и хондроитин за формирање и одржување на зглобна ‘рксавица;

  • Имуноглобулини, полифеноли и високи протеини за поддршка на имунитетот;

  • Пилешко и ориз како главен извор на лесно сварлив протеин и јаглехидрати.

Пакување: 14 кг.

5449 0 ден.
Храна за кучиња Advance Yorkshire terrier со пилешко месо и ориз

ADVANCE Yorkshire е врвен, комплетен и избалансиран производ кој е специјално формулиран за возрасни Јоркширски териери.

Благодарение на неговите витамини и природни полифеноли, ADVANCE Yorkshire помага да се зајакнат природните бариери и одбрана на вашиот Јоркширски териер. Покрај тоа, содржи имуноглобулини и влакна од јаболка за олеснување на варењето, зелен чај и минерални материи за заштита на оралното здравје, а шунка и јаболко за задоволување на најсофистицираните пупки за вкус.

Пакување: 1,5 кг.

1179 0 ден.
Храна за кучиња Аdvance veterinary diet atopic (со зајак и грашок) за проблеми со кожа и крзно

ВАЖНА ЗАБЕЛЕШКА !!!
- Хранењето на кучиња или мачки со ветеринарно-медицинска диетална храна треба да се врши само со договор со вашиот ветеринар.
- Додека ја користите ветеринарно-медицинската диетална храна, носете го вашето домашно милениче на ветеринар редовно на преглед и контрола.
- Ако состојбата на вашето домашно милениче се влоши, веднаш побарајте помош од ветеринар.
- Со ставање на оваа храна во кошничката, потврдувате дека сте ги прочитале и разбрале дадените упатства.


 Аdvance veterinary diet atopic (со зајак и грашок)  е целосен и избалансиран диететски производ за возрасни кучиња, формулиран да се грижи за кожата на вашето куче ако има дерматитис и прекумерно опаѓање на влакното, како и да ги намали нетолеранциите на состојките од хранливите материи.Без жито (grain free) и со месо од зајак како единствен извор на животински протеини, го намалува ризикот од несакани реакции на храна, истовремено помагајќи да се заштити кожата на кучињата со атопичен дерматитис.

Kарактеристики:

  • Омега 3 и 6 – го редуцира воспаленитео на кожата, го смирува чешањето и помага во одржување на здрава кожа;
  • Алое вера – помага за обновување и во хидрирање на кожатата;
  • Месо од зајак и грашок – го намалува ризикот од неповолни реакции на храна;
  • Колагени пептиди – помагаат во лекувањето на раните предизвикани од чешање како и раните од оштетување на кожата предизвикани од атопичниот дерматитис.
Пакување: 3 кг.

3049 0 ден.
слика од Храна за мачки Advance cat Kitten за млади мачиња залиха
Храна за мачки Advance cat Kitten за млади мачиња

 Advance cat Kitten за млади мачиња
Благодарение на својата специјална формула сo нуклеотиди, кои помагаат за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај мачето. Ефектот на зголемено клеточно делење кај  Advance cat Kitten за млади мачиња, помага за брзо активирање на имунолошкиот систем и зголемена заштита на телото од патогени.

 

ADVANCE Kitten е богата со протеини и масти за правилен раст и развој на мачињата  и им осигурува дополнителна енергија. Содржи оптимален однос  на калциум и фосфор за правилен развој на косениот систем. Пилешкото и оризот, како главни ингридиенти се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглехидрати.

 

Омага 3 и таурин помагааат за правилен развој на централниот нервен систем, во процесот учење и  които допринесуваат за здрава кожа и крзно, истовремено зајакнувајќи ги природните одбрани на вашето маче, заштитувајќи го неговото здравје.

Кoмбинација на минерали и специфични состојки за оптимална Ph вредност на урината.

Пакување: 1,5 кг.

1029 0 ден.
Храна за мачки Advance Adult cat Sterilized (мисиркино месо и јачмен)
Превенира дебелеење кај мачките како резултат на пониско ниво на метаболичка енергија. Повисоката количина на растителни влакна и употреба на јачмен како главен извор на јаглехидрати со бавно ослободување и дава ситост на мачката, додека обезбедува доволно висок внес на протеини и умерена количина на масти.

Го намалува ризикот од уринарни проблеми со обезбедување соодветна киселост на урина (pH). Додавањето на глукозаминогликани во составот постигнува контрола врз формирањето на уринарни камени.

Инулин го подобрува варењето на храната и апсорбцијата на хранливите материи.
Пакување: 3 кг.

1589 0 ден.
Храна за мачки Advance cat Senior Sterilized (пилешко и јачмен)
ADVANCE Cat Sterilized Senior е висококвалитетна храна богата со калории зада се компензира загубата на апетит, типичен за возрасни мачки. 
- Растителните влакна и Л- картитинот помагаат во метаболизирање на мастите и одржување на идеална тежина нашата мачка.
- ADVANCE Cat Sterilized Senior содржи пилешко и јачмен, одличен извор на протеини и влакна за лесно варење и управување со тежината.
- Ниското ниво на фосфор помага за здрава функција на бубрезите. 
- Содржи хондроитин и глукозамин за зајакнување на ткивото на 'рскавицата и спречување на проблеми со зглобовите типични за возрасни животни. 
- Тауринот кој е суштинска аминокиселина за добар вид и здраво срце. 
- Масните киселини Омега-3 и Омега-6 придонесуваат за здрава кожа и крзно
Пакување: 1,5 кг.

979 0 ден.
Храна за мачки Advance Cat Adult chicken (пилешко и ориз)
Advance Cat Adult chicken (пилешко и ориз) e cпецијално формулирана да ги задоволи специфичните потреби на вашата мачка, ги зајакнува нејзините природни бариери и одбраниот систем, помагајќи му во одржувањето оптимална pH на урината, добро дентално здравје и здрав дигестивен систем. Содржи високи нивоа на протеин и масти.

Advance Cat Adult chicken (пилешко и ориз) cодржи и таурин, незаменлива аминокиселина за подобар вид и срцева активност; Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, кои допринесуваат за здрава кожа и сјајно влакно.
Пакување: 15 кг.

7309 0 ден.
Храна за мачки Advance Cat Sensitive Salmon (месо од лосос и ориз)

ADVANCE Cat Sensitive е комплетно  ибзалансиран производ специјално формулиран за мачки со чувствителен дигестивен систем.

Благодарение на формулата заснована на лосос, овој производ е идеален  за мачки со  чувствителен систем за варење, го олеснува варењето на храната и придонесува за подобро здравјето на цревата.

Пакување: 3 кг.

1539 0 ден.
Храна за мачки Advance cat Sensitive Sterilized salmon (месо од лосос и јачмен)

ADVANCE Cat Sterilized Sensitive е комплетно избалансирана храна специјално формулирана за стерилизирани мачки со дигестивни проблеми, која се грижи за здравјето на дигестивниот систем.

Превенира дебелеење кај  стерилизираните мачки како резултат на пониско ниво на метаболичка енергија.

Повисоката количина на растителни влакна и дава  ситост на мачката, додека обезбедува доволно висок внес на протеини и умерена количина на масти.

Го намалува ризикот од уринарни проблеми со обезбедување соодветна киселост на урина (pH).

Пакување: 1.5 кг.

999 0 ден.
слика од Храна за мачки Advance cat Hairball (мисиркино месо и ориз) залиха
Храна за мачки Advance cat Hairball (мисиркино месо и ориз)
Аdvance Cat Hairball помага за полесно елиминирање на топките од влакна, благодарение на природни влакна, вклучувајќи влакна од овес и зелен грашок, како и екстракт од слад.
Намалената  содржина на калории помага во контролата на телесната тежина. 
Месо од мисирка и оризот, како главни ингридиенти се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглехидрати.
Покрај тоа содржи: таурин, есенцијална аминокиселина за добар вид и здраво срце; Омега-3 и Омега-6 масни киселини, кои придонесуваат за здрава кожа и сјајно влакно. 
Комбинација на минерали и специфични состојки за одржување оптимална уринарна pH вредност, пирофосфати кои го спречува формирањето на плаките и забен камен и обезбедуваат свеж здив на вашето домашно милениче
Пакување: 1,5 кг.

869 0 ден.
Храна за мачки Advance Urinary
Овозможува превенција и контрола на повторливо формирање на уринарни камења, струвитни кристали и оксалатни кристали.
Ги подобрува симптоми поврзани со идиопатски циститис преку обезбедување соодветна киселост на урина (pH).
Глукозаминот и хондроитинот помаагаат за обновувањена мукозата на уринарниот тракт.
амаленото ниво на магнезиум и други минерали превенира повторно формрање на струвитни и оксалатни камења.
Оптималното ниво на натриум и калиум помагаат да се зголеми обемот на урината.
Пакување: 8.кг.

6071 0 ден.

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?