Pet Land Skopje

Eukanuba

Eukanuba Pet Food се стреми да произведе највисок квалитет на прехранбени производи за домашни миленици, за да помогне во развојот и одржувањето на најдобрите особини кај вашето домашно милениче. По неколку години темелно истражување, Eukanuba создаде урамнотежени, витални и уникатни рецепти за поддршка на мобилностa на вашето домашно милениче, подржка на природните инстинкти и разиграност. 

Eukanuba асортиманот за суви храни за кучиња вклучува производи за кучиња од различни раси, големини, ралични потреби одредени периоди во животот и сите направени со премиум состојки.

Eukanuba вклучува широк спектар на придобивки, вклучувајќи Dental Care Formula за здрави заби. Сувата храна за кучиња од Eukanuba е не вклучува вештачки ароми или конзерванси.


Храна за кучиња Eukanuba Puppy Small Breed Chicken - 3kg
Eukanuba Puppy Small Breed Chicken храната  е прилагодена за поддршка на оптималната состојба на телото и подржува здрав раст и развој. Погодна за мали раси на кучиња од 1 месец до 12 месеци старост и тежина до 10 кг.
Изработена од нутриционисти, одобрена од ветеринарите и препорачана од врвни одгледувачи, Eukanuba Puppy Small Breed Chicken  обезбедува целoсна исхрана на вашето куче за здрав раст и развој.  
Eukanuba Puppy Small Breed Chicken содржи:
- природни извори на омега 3 и омега 6 масни киселини за здрава кожа и влакно
- пребиотици за потпора на здрава дигестија
- антиоксиданти Витамин  Е и Витамин Ц во подршка на имунитетот
- ДХА која им помага на младите кученца за побрзо да учат
- специјална форма на зрнцата (хексагонална форма)  заедно со Dental defence формулата придонесуваат за здрави и чисти заби
Пакување: 3 кг.

1499 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Puppy Small Breed Chicken

Eukanuba Puppy Small Breed Chicken храната  е прилагодена за поддршка на оптималната состојба на телото и подржува здрав раст и развој. Погодна за мали раси на кучиња од 1 месец до 12 месеци старост и тежина до 10 кг.

Изработена од нутриционисти, одобрена од ветеринарите и препорачана од врвни одгледувачи, Eukanuba Puppy Small Breed Chicken  обезбедува целoсна исхрана на вашето куче за здрав раст и развој.  
Eukanuba Puppy Small Breed Chicken содржи:
- природни извори на омега 3 и омега 6 масни киселини за здрава кожа и влакно
- пребиотици за потпора на здрава дигестија
- антиоксиданти Витамин  Е и Витамин Ц во подршка на имунитетот
- ДХА која им помага на младите кученца за побрзо да учат
- специјална форма на зрнцата (хексагонална форма)  заедно со Dental defence формулата придонесуваат за здрави и чисти заби

Пакување: 18 кг.

5199 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Puppy Medium Breed Chicken

Eukanuba Puppy Medium Breed Chicken храната  е прилагодена за поддршка на оптималната состојба на телото и подржува здрав раст и развој. Погодна за  средни раси на кучиња од 1 месец до 12 месеци старост и тежина како возрасни до 25 кг

Изработена од нутриционисти, одобрена од ветеринарите и препорачана од врвни одгледувачи, Eukanuba Puppy Medium Breed Chicken  обезбедува целoсна исхрана на вашето куче за здрав раст и развој.  
Eukanuba Puppy Medium Breed Chicken содржи:
- природни извори на омега 3 и омега 6 масни киселини за здрава кожа и влакно
- содржи калциум за правилен развоја на коскениот систем
- пребиотици ФОС за потпора на здрава дигестија
- антиоксиданти Витамин  Е и Витамин Ц во подршка на имунитетот
- ДХА која им помага на младите кученца за побрзо да учат
- специјална форма на зрнцата (хексагонална форма)  заедно со Dental defence формулата придонесуваат за здрави и чисти заби

Пакување: 18 кг.

5199 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Puppy Large Breed Chicken

Eukanuba Puppy Large Breed Chicken храната  е прилагодена за поддршка на оптималната состојба на телото и подржува здрав раст и развој. Погодна за големи раси на кучиња од 1 месец до 12 месеци старост и тежина до 25 кг и гигантски раси на кучиња кои како возрасни достигнуваат над 40 кг

Изработена од нутриционисти, одобрена од ветеринарите и препорачана од врвни одгледувачи, Eukanuba Puppy Large Breed Chicken обезбедува целoсна исхрана на вашето куче за здрав раст и развој.  
Eukanuba Puppy Large Breed Chicken содржи: 
- природни извори на омега 3 и омега 6 масни киселини за здрава кожа и влакно
- содржи глукозамин  и ходроитин за здрави цврсти зглобови
- пребиотици ФОС за потпора на здрава дигестија
- антиоксиданти Витамин  Е и Витамин Ц во подршка на имунитетот
- ДХА која им помага на младите кученца за побрзо да учат
- специјална форма на зрнцата (хексагонална форма)  заедно со Dental defence формулата придонесуваат за здрави и чисти заби

Пакување: 18 кг.

4899 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Puppy Small & Medium Lamb & Rice (месо од јагне и ориз)
НОВАТА EUKANUBA Puppy Small & Medium Lamb & Rice (јагнешко и ориз) е рецепт богат со протеини, кој содржи лесно сварливи состојки и и специјални природни влакна кои се добри за цревата, што ја прави идеална за кучиња со чувствителен дигестивен систем.
EUKANUBA Puppy Small & Medium Lamb & Rice ги обезбедува сите  потребни протеини, масти и јаглехидрати за да ги задоволат потребите на кученцата додека растата.
EUKANUBA Puppy Small & Medium Lamb & Rice ги содржи сите важни витамини и минерали, и високо ниво на животински протеини потребни за оптимален раст. 
EUKANUBA Puppy Small & Medium Lamb & Rice е 100% комплетна и избалансирана храна за кученца од сите раси, претпочитајќи јагнешко месо за добро варење, здрава кожа и сјајно крзно.
Пакување: 12 кг.

4399 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Puppy Large & Giant Lamb & Rice (месо од јагне и ориз)

Eukanuba Puppy Large & Giant Lamb & Rice е рецепт богат со јагне и ориз за млади кучиња од големи и гигантски раси до 2 години возраст.
Eukanuba Puppy Large & Giant Lamb & Rice содржи мешавина на природни влакна вклучувајќи пребиотик (FOS), MOS и пулпа од репка за да помогне во поддршката на здравото варење
- Калциум за поддршка на здрав раст и развој на коските
- Богати со јагнешко месо: природен извор на протеини кои помагаат во одржување на витките мускули
- DHA за да им помогне на кученцата да учат и да бидат пообучени
- Природни извори на омега 6 и 3 за здрава кожа и крзно

Пакување: 12 кг.

4399 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult Small Breed Chicken 3kg

Eukanuba Adult Small Breed Chicken e наменета за мали раси на кучиња над 1 година старост кои тежат до 10 кг.
Малите зрнца на Eukanuba Adult Small Breed Chicken се специјално приспособени да одговараат на потребите на малите раса кучиња, а хексагонална форма, помага во чистење на забните наслаги.
Eukanuba Adult Small Breed Chicken  е изработена од нутриционисти, одобрени од ветеринари и препорачани од врвни одгледувачи.
Eukanuba Adult Small Breed Chicken: 
- Без додадени, адитиви, вештачки бои и конзерванси.

- Содржи Л-карнитин,
- Природни извори на омега 3 и 6 масни киселини за здрава кожа и влакно,
- Пребиотици ФОС за потпора на здрава дигестија,
- Антиоксиданти, Витамин Е и Ц во подршка на имунитетот.

Пакување: 3 кг.

1499 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult Small Breed Chicken

Eukanuba Adult Small Breed Chicken e наменета за мали раси на кучиња над 1 година старост кои тежат до 10 кг.
Малите зрнца се специјално приспособени да одговараат на потребите на малите раса кучиња, а хексагонална форма, помага во чистење на забните наслаги.
Изработена од нутриционисти, одобрени од ветеринари и препорачани од врвни одгледувачи,  Eukanuba Adult Small Breed Chicken ја обезбедува целата исхрана на вашето куче за долг и здрав живот.
Без додадени, адитиви, вештачки бои и конзерванси.

- Содржи Л-карнитин,
- Природни извори на омега 3 и 6 масни киселини за здрава кожа и влакно,
- Пребиотици ФОС за потпора на здрава дигестија,
- Антиоксиданти, Витамин Е и Ц во подршка на имунитетот.

Специјална форма на зрнцата (хексагонална форма) заедно со Dental defence формулата придонесуваат за здрави и чисти заби.

Пакување: 18 кг.

5199 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult Medium Breed Chicken
Eukanuba Аdult Medium breed chicken- уникатен активен рецепт за возрасни кучиња прилагоден за поддршка на оптималната состојба на телото и поддршка на мускулите. Погодна за средни раси на кучиња над 1 година старост.

Зрната на Eukanuba Аdult Medium breed chicken се специјално приспособени да одговараат на потребите на средните раси кучиња, додека единствена хексагонална форма на гранулите, помага во чистење на забните наслаги на вашето куче.
Без додадени, адитиви, вештачки бои и конзерванси.

- природни извори на омега 3 и омега 6 масни киселини за здрава кожа и влакно,
- пребиотици ФОС за потпора на здрава дигестија,
- антиоксиданти Витамин  Е и Витамин Ц во подршка на имунитетот,
- специјална форма на гранулите (хексагонална форма) заедно со Dental defence формулата, придонесуваат за здрави и чисти заби
Пакување: 18 кг.

5199 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult Large Breed Chicken

Eukanuba Adult Large Breed Chicken е наменета за големи и гигантски раси на кучиња над 1 година старост кои тежат над 25 кг. Зрната се специјално приспособени да одговараат на потребите на големите раси кучињаБез додадени, адитиви, вештачки бои и конзерванси.
Eukanuba Adult Large Breed Chicken содржи
- Л-карнитин за одржување на тежината, 
- Збогатена со калциум и глуказамин за здрави кослки и зглобови,
- Природни извори на омега 3 и 6 масни киселини за здрава кожа и влакно,
- Пребиотици ФОС за потпора на здрава дигестија,
- Антиоксиданти Витамин Е и Ц во подршка на имунитетот.

Специјална форма на зрнцата (хексагонална форма) заедно со Dental defence формулата придонесуваат за здрави и чисти заби.

Пакување: 18 кг.

4899 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз)
Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз)
Јагнето е високо сварлива хранлива материја погодна дури и за високо чувствителни кучиња. Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз) ги обезбедува потребните протеини, масти и јаглехидрати, витамини и минерали што им се потребни. Специфично вклучува FlexMobility (систем за управување со зглобовите) поддршка на исхраната за здрави зглобови и намалени нивоа на маснотии за да се одржи оптималната тежина и минималното оптоварување на зглобовите. 
Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз) е 100% целосна и избалансирана храна за возрасни кучиња од големи раси, со средно ниво на активност и нормална телесна тежина.
Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз) е за кучиња над 1 година (од големи раси) и над 2 години (од гигантски раси)
Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз) ги одржува здравите заби со намалување на таложењето на забен камен. Крцкавите гранули помагаат во отстранување на плаките, а специјалната комбинација на минерали спречува забран камен на забите.
Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз) помага во одржување на здрави зглобови, посебна потреба на големи раси на кучиња. Содржи глукозамин и хондроитин сулфат за да промовира флексибилност и цврстина на 'рскавицата.
Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз) одржува силен имунолошки систем и придонесува за секојдневно обновување на здравите клетки. Содржи важни антиоксиданти како витамин Е.
Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз) помага во одржувањето на густо и сјајно крзно, здрава кожа и природни процеси на лекување. Содржи оптимален баланс на Омега-3 и Омега-6 масни киселини.
Eukanuba Adult Large Giant Breed Lamb & Rice (месо од јагне и ориз) одржува здрав дигестивен тракт и ефикасна апсорпција на хранливите материи. Содржи умерени влакна (цвекло)
Пакување: 12 кг.

4699 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult Grain Free Small & Medium Lamb & Rice (месо од јагне и ориз)

Eukanuba Adult Grain Free Small & Medium Lamb & Rice - богатa со јагнешко и ориз е прилагодена исхрана за поддршка на возрасни кучиња над 1 година старост од мали и средни раси кои имаат чувствителна кожа крзно и осетлив дигестивен систем.

Храната за кучиња EUKANUBA Grain Free* Small & Medium Lamb & Riceза возрасни кучиња од мали и средни раси е богата со свежо замрзнато јагнешко месо за поддршка на слабите мускули. Рецептот содржи антиоксиданси и витамини за да го одржуваат имунолошкиот систем силен, додека додадениот сладок компир без глутен* обезбедува природен извор на влакна и минерали. За понатамошна поддршка на здравото варење, овој рецепт содржи пулпа од репка и пребиотик FOS. Покрај тоа, вклучено е и приспособено ниво на калциум за поддршка на силни коски. Покрај тоа, природните извори на омега-6 и -3 масни киселини промовираат здрава кожа и сјајно палто. Понатаму, специјалниот облик на киличка заедно со уникатниот DentaDefense помагаат да се одржат забите на вашето куче чисти и здрави.
Храната за кучиња EUKANUBA Grain Free* Small & Medium Lamb & Riceза возрасни кучиња од мали и средни раси е 100% комплетна и избалансирана за да ја поддржи благосостојбата на вашето домашно милениче.

Eukanuba Adult Grain Free Small & Medium Lamb & Rice содржи:
-Слаткиот компир без глутен* обезбедува природен извор на влакна и минерали
-Природни извори на омега 6 и 3 за здрава кожа и крзно
-Специјална форма на клоца заедно со уникатниот DentaDefense за да помогне во одржувањето на забите чисти и здрави
-Прилагодено ниво на калциум за поддршка на силни коски
-Антиоксиданси и витамини за поддршка на здрав имунолошки систем
-Богата со свежо замрзнато јагнешко месо за слаби мускули
-Пребиотици ФОС и пулпа од цвекло за поддршка на здравото варење

Пакување: 12 кг.

5399 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Grain Free Adult all breeds Venison (со месо од дивеч и без житарици за сите раси)

 

Храната за кучиња Eukanuba Grain Free Adult all breeds Venison  за возрасни кучиња од сите раси е богата со свежо замрзнато месо од дивеч за поддршка на слабите мускули.
Рецептот на Eukanuba Grain Free Adult all breeds Venison (со месо од дивеч и без житарици за сите раси) содржи антиоксиданси и витамини за да го одржуваат имунолошкиот систем силен, додека додадениот сладок компир без глутен* обезбедува природен извор на влакна и минерали. За понатамошна поддршка на здравото варење, овој рецепт содржи пулпа од репка и пребиотик FOS. Освен тоа, вклучено е и приспособено ниво на калциум за поддршка на силни коски. Покрај тоа, природните извори на омега-6 и -3 масни киселини промовираат здрава кожа и сјајно палто. Понатаму, специјалниот облик на киличка заедно со уникатниот DentaDefense помагаат да се одржат забите на вашето куче чисти и здрави. Храната за кучиња Eukanuba Grain Free Adult all breeds Venison (со месо од дивеч и без житарици за сите раси) е 100% комплетна и избалансирана за да ја поддржи благосостојбата на вашето домашно милениче.

Пакување: 12 кг.

5399 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult Small & Medium Grain Free Ocean Fish (со месо од океанска риба, лосос и без житарици)
Eukanuba Adult Small & Medium Ocean Fish Grain Free* за возрасни кучиња од мали и средни раси е рецепт со низок алерген кој е внимателно направен за да се избегнат вообичаените алергени. Нежната формула на Eukanuba Adult Small & Medium Ocean Fish Grain Free* обезбедува алтернатива за кучињата со посебни нутритивни барања додека ги обезбедува основните хранливи материи, витамини и минерали потребни за поддршка на благосостојбата на вашето куче.
Eukanuba Adult Small & Medium Ocean Fish Grain Free*:
-
Слаткиот компир без глутен* обезбедува природен извор на влакна, витамини и антиоксиданси
-Со свежо замрзнат лосос
-Пребиотици ФОС и пулпа од цвекло за поддршка на здравото варење
-Грашокот и слаткиот компир служат како алтернативен извор на јаглехидрати
-Природни извори на омега 6 и 3 за здрава кожа и палто
-Специјален облик на клоца заедно со уникатниот DentaDefense за да помогне во одржувањето на забите чисти и здрави

* Произведено во фабрика која се занимава со житарки.
Пакување: 12 кг.

5399 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult Daily Care Working & Endurance

EUKANUBA Adult Daily Care Working & Endurance  е специјално прилагодена за работни кучиња кои поминуваат многу време надвор и треба да бидат енергични во подолг временски период. Исто така се препорачува за трудни кучки и кучки кои дојат за повеке енергија и сила да се грижат најдобро за своите кученца.
Без додадени, адитиви, вештачки бои и конзерванси.
EUKANUBA Adult Daily Care Working & Endurance содржи
- Л-карнитин за одржување на тежината
- природни извори на омега 3 и омега 6 масни киселини за здрава кожа и влакно
- пребиотици ФОС за потпора на здрава дигестија
- антиоксиданти Витамин  Е и Витамин Ц во подршка на имунитетот
- специјална форма на зрнцата (хексагонална форма)  заедно со Dental defence формулата придонесуваат за здрави и чисти заби

Пакување: 19 кг.

5199 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Daily Care Adult Overweight за кучиња со прекуменра тежина и стерилизирани/кастрирани
Eukanuba Daily Care Adult Overweight за кучиња со прекумерна тежина и стерилизирани кучиња има 50% помалку маснотии (наспроти Eukanuba возрасни со средна раса) за да помогне во намалувањето на телесните масти додека го зачувува чистото мускулно ткиво. Дополнителниот вклучен Л-карнитин во Eukanuba Daily Care Adult Overweight дополнително го поддржува здравото управување со тежината. Калциумот и глукозаминот поддржуваат здрави коски и зглобови за подобра подвижност на зглобовите на вашето куче. Eukanuba Daily Care Adult Overweight храната вклучува и природни извори на омега 6 и 3 за промовирање на здрава кожа и крзно.
Eukanuba Daily Care Adult Overweight:
-Вклучува Л-карнитин за здраво управување со тежината
-Калциум и глукозамин за поддршка на здрави коски и зглобови/подвижност на зглобовите
-Природни извори на омега 6 и 3 за здрава кожа и палто
-Специјален облик на клоца заедно со уникатниот DentaDefense за да помогне во одржувањето на забите чисти и здрави
-Со свежо пилешко за поддршка на слабите мускули
-Пребиотик FOS и пулпа од репка помагаат во поддршката на здравото варење
Пакување: 12 кг.

4699 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Adult German Shepherd

Специјалната исхрана на Еukanuba Adult German Shepherd за возрасни кучиња од расата германски овчари (исто така идеална за белгиските овчари) е внимателно создадена за да му помогне на вашето куче да живее долг и здрав живот.
Еukanuba Adult German Shepherd е специјална сува храна која му дава на вашето куче 100% целосна и избалансирана исхрана и вклучува L-carnitine за да му помогне на вашето куче во согорување на мастите и повисоко ниво на пребиотици за одржување за здрав  дигестивен систем.
Исто така, придонесува за здрава кожа и влакно преку  омега 6 и 3 масни киселини.
Без додадени, адитиви, вештачки бои и конзерванси.

Пакување: 12 кг.

4499 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Veterinary Diets Dermatosis Formula

Комплетно избалансирана хипоалергена храна наменета за кучиња со проблематична кожа и влакно. Се користи при: воспалителни промени на кожата, алергија на храна–нетолеранција, алергија на болви, атопичен дерматит, себореја итн.

Избраниот протеин (риба) и извор на јаглени хидрати (компир) помагаат да се избегне интолеранција на состојките.

Содржи омега 6 и 3 масни киселини кои помагаат во смирување на иритациите на кожата, ја поддржува нормалната функција на бариерата на кожата и одржува сјајно влакно.
- Репкина пулпа - клинички докажано дека репката при ферментација произведува бутират-масна киселина со краток синџир, која е повластен извор на енергија за клетките на дебелото црево. Помага во одржувањето на цревата и оптималната консистенција на столицата.
ФОС (fructooligosaccharides) - пребиотици фруктоолигосахариди и клинички докажаната репкина пулпа , допринесуваат за одржување на дигестивното здравје и поддршка на апсорпцијата на хранливи материи. 
Витамин Е - антиоксиданс за поддршка на имунитетот.

Пакување: 12 кг.

4899 0 ден.
Храна за кучиња Eukanuba Veterinary Diets Intestinal Formula

Се користи при: акутен и хроничен гастро ентеритис, дијареа, воспаление на дебелото црево, констипација, нетолерантност на храна, панкреатит итн
    -Може да се храни од 6 неделна возраст нагоре, а помага и кај неодамна одбиени кученца и за време на периоди и закрепнување од акутна дијареа.

Содржи високо сварлива состојки - за лесно варење и правилно искористување на хранливите материи
    -Омега-3 масни киселини од рибино масло - помага да се одржи здравјето на гастроинтестиналниот тракт.
    -MOS (mannanoligosaccharides) - помага во поддржувањето на природната рамнотежа на цревната микрофлора, која е важна за апсорпција на хранливи материи
    -Репкина пулпа - умерено ферментирачки влакна кои произведува бутират-масна киселина со краток синџир, која е повластен извор на енергија за клетките на дебелото црево. Помага во одржувањето на цревата и оптималната консистенција на столицата.
    -FOS (fructooligosaccharides) – пребиотици и репкината пулпа, за одржување на дигестивното здравје и поддршка на апсорпцијата на хранливи материи.
    -Висока ДХА - омега-3 масна киселина за да помогне во подобрувањето на учењето за паметно, обучено кученце..
    -Витамин Е - антиоксиданс за поддршка на имунитетот.

Пакување: 12 кг.

4899 0 ден.

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?