Pet Land Skopje

FitActive

Од кујната на Panzi - Унгарија со 20 годишна традиција каде работат преку 30 врвни технолози, ни доага брендот Fit Active кој за кратко време ги сруши рекордите на производство популарност и продажба. Брендот Fit Active е победник на многу саеми за храна за миленици и веќе се продава во 30 земји во Европа.

слика од Храна за кучиња FitActive Puppy со пилешко месо и круши залиха
Храна за кучиња FitActive Puppy со пилешко месо и круши
FitActive Puppy chicken and pears Комплетна, избалансирана, сува храна со врвен квалитет за кученца, кучиња во растење и бремени/доилки. Обезбедува корисни хранливи материи, вклучувајќи есенцијални витамини и минерали, за да се обезбеди вашето куче да живее здрав и активен живот.

Една од клучните состојки во FitActive Puppy chicken and pears е рибата, лесно сварлива и богата со омега-3, омега-6 есенцијални масни киселини. Сјајното и здраво крзно не е само убаво, туку има бројни важни функции, вклучувајќи топлинска изолација и заштита од штетните сончеви зраци и разни атмосферски агенси. Правилното снабдување со есенцијални масни киселини Омега-3 и Омега-6 е важно за крзното да го зачува неговото здравје.

Другата клучна состојка во FitActive Puppy chicken and pears е крушата. Овошјето е богато со витамин Ц и полифеноли – кои го поддржуваат имунолошкиот систем и го намалуваат холестеролот. Содржината на хондроитин и глукозамин се неопходни за правилен развој на зглобовите.
Пакување: 15 кг.

3429 0 ден.
слика од Храна за кучиња FitActive Puppy & Junior Lamb со јагнешко месо, јаболки и ориз (хипоалергена) залиха
Храна за кучиња FitActive Puppy & Junior Lamb со јагнешко месо, јаболки и ориз (хипоалергена)

FitActive Puppy & Junior Lamb е комплетна, избалансирана, сува храна со врвен квалитет за кученца и млади кучиња, особено оние кои страдаат од алергиски реакции на други видови храна. Храната FitActive Puppy & Junior Lamb ги обезбедува сите состојки, вклучувајќи ги есенцијалните витамини и минерали, за да се обезбеди вашето куче да живее здрав и активен живот.
Клучната состојка во FitActive Puppy & Junior Lamb е јагнешкото месо кое е еден од најбогатите извори на лесно сварливи протеини и обезбедува високо ниво на витамини и минерали како што се Б12, цинк, железо и селен. Витамин Б12 и поддржува различни основни и метаболички процеси во телото.
Производот FitActive Puppy & Junior Lamb содржи и риба која не само што е лесно сварлива, туку е богата со омега-3 и омега-6 есенцијални масни киселини. Сјајното и здраво крзно не е само убаво, туку има бројни важни функции, вклучувајќи топлинска изолација и заштита од штетните сончеви зраци и разни атмосферски агенси. Правилното снабдување со есенцијални масни киселини Омега-3 и Омега-6 е важно за крзното да го зачува неговото здравје.

Пакување: 4 кг.

1449 0 ден.
слика од Храна за кучиња FitActive Everyday Small Beef со говедско месо и јаболки залиха
Храна за кучиња FitActive Everyday Small Beef со говедско месо и јаболки
FitActive Everyday Small Beef & Apple е комплетна, урамнотежена, сува храна со врвен квалитет за возрасни кучиња од мала раса. Храната FitActive ги обезбедува сите состојки, вклучувајќи ги есенцијалните витамини и минерали, за да се обезбеди вашето куче да живее здрав и активен живот.

Клучните состојки во FitActive Everyday Small Beef & Apple е рибата, која е лесно сварлива и обезбедува високо ниво на омега-3 и омега-6 есенцијални масни киселини. Сјајното и здраво крзно не е само убаво, туку има бројни важни функции, вклучувајќи топлинска изолација и заштита од штетните сончеви зраци и разни атмосферски агенси. Правилното снабдување со есенцијални масни киселини Омега-3 и Омега-6 е важно за крзното да го зачува неговото здравје.

Другата клучна состојка во FitActive Everyday Small Beef & Apple е јаболкото, кое содржи витамин Ц кој го зајакнува имунолошкиот систем и фенолите кои го намалуваат холестеролот. Тој е ефикасен против расипување на забите со елиминирање на штетните бактерии во устата. Производот содржи и зеленчук за поддршка на имунолошкиот систем на вашето куче.
 
Пакување: 4 кг.

1029 0 ден.
слика од Храна за кучиња FitActive Everyday Beef со говедско месо и јаболки залиха
Храна за кучиња FitActive Everyday Beef со говедско месо и јаболки
FitActive Everyday Beef & Apple (говедско месо и јаболки) е комплетна, урамнотежена, сува храна со врвен квалитет за возрасни кучиња од средна раса. Храната FitActive ги обезбедува сите состојки, вклучувајќи ги есенцијалните витамини и минерали, за да се обезбеди вашето куче да живее здрав и активен живот.

Клучните состојки во FitActive Everyday Beef & Apple е рибата, која е лесно сварлива и обезбедува високо ниво на омега-3 и омега-6 есенцијални масни киселини. Сјајното и здраво крзно не е само убаво, туку има бројни важни функции, вклучувајќи топлинска изолација и заштита од штетните сончеви зраци и разни атмосферски агенси. Правилното снабдување со есенцијални масни киселини Омега-3 и Омега-6 е важно за крзното да го зачува неговото здравје.

Другата клучна состојка во FitActive Everyday Beef & Apple е јаболкото, кое содржи витамин Ц кој го зајакнува имунолошкиот систем и фенолите кои го намалуваат холестеролот. Тој е ефикасен против расипување на забите со елиминирање на штетните бактерии во устата. Производот содржи и зеленчук за поддршка на имунолошкиот систем на вашето куче.
 
Пакување: 15 кг.

3089 0 ден.
слика од Храна за кучиња FitActive Regular Beef со говедско месо залиха
Храна за кучиња FitActive Regular Beef со говедско месо
FitActive Regular Beef (со говедско месо) е комплетна, урамнотежена, сува храна со врвен квалитет за возрасни кучиња кои имаат нормален животен стил. Храната FitActive ги обезбедува сите состојки, вклучувајќи ги есенцијалните витамини и минерали, за да се обезбеди вашето куче да живее здрав и активен живот.

Клучната состојка во FitActive Regular Beef  е говедското месо кое е добар извор на протеини, а истовремено е и вкусно задоволство за вашето куче. Говедската маст е добра за вашето куче и може лесно да се метаболизира.
Пакување: 15 кг.

2629 0 ден.
слика од Храна за кучиња FitActive Adult Fish со месо од риба, јаболки и ориз (хипоалергена) залиха
Храна за кучиња FitActive Adult Fish со месо од риба, јаболки и ориз (хипоалергена)
FitActive Adult Fish со месо од риба, јаболки и ориз (хипоалергена) е комплетна, избалансирана, сува храна со врвен квалитет за возрасни кучиња од средна раса, особено оние кои страдаат од алергиски реакции на други видови храна. Храната FitActive ги обезбедува сите состојки, вклучувајќи ги есенцијалните витамини и минерали, за да се обезбеди вашето куче да живее здрав и активен живот.

Клучните состојки кај FitActive Adult Fish со месо од риба, јаболки и ориз (хипоалергена) е лососот и другите видови риби се лесно сварливи и обезбедуваат високо ниво на омега-3 и омега-6 есенцијални масни киселини. Сјајното и здраво крзно не е само убаво, туку има бројни важни функции, вклучувајќи топлинска изолација и заштита од штетните сончеви зраци и разни атмосферски агенси. Правилното снабдување со есенцијални масни киселини Омега-3 и Омега-6 е важно за крзното да го зачува неговото здравје.
Пакување: 15 кг.

3859 0 ден.
слика од Храна за кучиња FitActive Maintenance Light/Senior Lamb со јагнешко месо (хипоалергена) залиха
Храна за кучиња FitActive Maintenance Light/Senior Lamb со јагнешко месо (хипоалергена)
FitActive Maintenance Light/Senior Lamb со јагнешко месо (хипоалергена храна) е комплетна, избалансирана, сува храна со врвен квалитет за помалку активни, постари и/или кучиња со прекумерна тежина, особено оние кои страдаат од алергиски реакции на други видови храна. Хипоалергичната храна FitActive Maintenance Light/Senior Lamb со јагнешко месо ги обезбедува сите состојки, вклучувајќи ги есенцијалните витамини и минерали, за да се обезбеди вашето куче да живее здрав и активен живот.

Клучната состојка во FitActive Maintenance Light/Senior Lamb со јагнешко месо (хипоалергена храна) е јагнешкото месо, кое е лесно сварлив протеин и обезбедува високо ниво на витамин Б12 заедно со цинк, железо и селен. Витаминот Б12 помага во производството на црвени крвни зрнца, ги поддржува метаболичките процеси во телото. Цинкот е основен услов за основните процеси во телото.

Другата клучна состојка во FitActive Maintenance Light/Senior Lamb со јагнешко месо (хипоалергена храна) е рибата, која што не само што е лесно сварлива, туку е богата со омега-3 и омега-6 масни киселини. Сјајното и здраво крзно не е само убаво, туку има бројни важни функции, вклучувајќи топлинска изолација и заштита од штетните сончеви зраци и разни атмосферски агенси. Правилното снабдување со есенцијални масни киселини Омега-3 и Омега-6 е важно за крзното да го зачува неговото здравје. Содржината на хондроитин и глукозамин помага да се промовираат здрави зглобови кај овие постари кучиња со прекумерна тежина.
Пакување: 4 кг.

1239 0 ден.
слика од Храна за кучиња Fitactive Adult Bulldogs Lamb & Fish со јагнешко месо, риба, јаболки и ориз (хипоалергена) залиха
Храна за кучиња Fitactive Adult Bulldogs Lamb & Fish со јагнешко месо, риба, јаболки и ориз (хипоалергена)
Fitactive Bulldogs Lamb & Fish (јагнешко месо и риба)  е комплетна, избалансирана, сува храна со врвен квалитет за возрасни булдози. Селективните состојки на FitActive храната можат да ја обезбедат вистинската исхрана за да ја подобрат силата на вашето куче без да го оптоваруваат дигестивниот систем, особено ако се земе предвид дека овие раси се склони кон проблеми со варењето.

Клучните состојки кај Fitactive Bulldogs Lamb & Fish се јагнешкото и рибата, кои се богати извори на протеини и го намалуваат ризикот од алергии. Овие состојки се погодни за булдози, бидејќи тие генерално имаат чувствителна кожа и може да страдаат и од алергии на пилешко.

Јагнешкото месо е лесно сварлив протеин и обезбедува високо ниво на витамин Б12 заедно со цинк, железо и селен. Витаминот Б12 помага во производството на црвени крвни зрнца, ги поддржува метаболичките процеси во телото. Цинкот е основен услов за основните процеси во телото.

Другата клучна состојка во Fitactive Bulldogs Lamb & Fish (јагнешко месо и риба) е рибата, која што не само што е лесно сварлива, туку е богата со омега-3 и омега-6 масни киселини кои го помагаат имунолошкиот систем и го подобруваат здравјето на крзното. Содржината на хондроитин и глукозамин помага да се промовираат здрави зглобови кај булдозите бидејќи тие се склони кон дебелина.
Пакување: 1,5 кг.

669 0 ден.
слика од Храна за кучиња Fitactive White dogs Lamb & Fish (за бели кучиња) со јагнешко месо, риба, јаболки и ориз (хипоалергена) залиха
Храна за кучиња Fitactive White dogs Lamb & Fish (за бели кучиња) со јагнешко месо, риба, јаболки и ориз (хипоалергена)
Fitactive White dogs Lamb & Fish (јагнешко месо и риба) е комплетна, урамнотежена, хипоалергена сува храна со врвен квалитет за возрасни кучиња со бела кожа и бело крзно. Селективните состојки на храната FitActive ја обезбедуваат вистинската исхрана за да ја зачувате и подобрите бојата на крзното на вашето куче додека ја зајакнувате. Сето ова се постигнува без оптоварување на дигестивниот систем благодарение на формулата за лесно варење, што го прави одличен избор за вашето сакано милениче.
Клучните состојки кај Fitactive White dogs Lamb & Fish (со јагнешкото и рибата), кои се богати извори на протеини и го намалуваат ризикот од алергии. Овие состојки се погодни за булдози, бидејќи тие генерално имаат чувствителна кожа и може да страдаат и од алергии на пилешко.
Јагнешкото месо е лесно сварлив протеин и обезбедува високо ниво на витамин Б12 заедно со цинк, железо и селен. Витаминот Б12 помага во производството на црвени крвни зрнца, ги поддржува метаболичките процеси во телото. Цинкот е основен услов за основните процеси во телото.
Другата клучна состојка во Fitactive White dogs Lamb & Fish (јагнешко месо и риба) е рибата, која што не само што е лесно сварлива, туку е богата со омега-3 и омега-6 масни киселини кои го помагаат имунолошкиот систем и го подобруваат здравјето на крзното. Содржината на хондроитин и глукозамин помага да се промовираат здрави зглобови кај булдозите бидејќи тие се склони кон дебелина.
Пакување: 1,5 кг.

659 0 ден.
слика од Храна за мачки FitActive Kitten со пилешко месо и риба залиха
Храна за мачки FitActive Kitten со пилешко месо и риба
Fit Active Kitten е комплетна храна за мали мачиња, бремени мачки и доилки.
За оптимален раст, на мачињата им е потребна вкусна висококвалитетна храна, токму тоа го нуди Fit Active Kitten. Производот е направен од врвно месо од лосос и живина и благодарение на неговиот разновиден состав, ги обезбедува сите хранливи материи што му се потребни на вашето маче. Идеален е и за мачки со долгго крзно.
Fit Active Kitten содржи високи нивоа на природни таурини и мали количини на фосфор, така што pH вредноста на урината останува на оптимално ниво. Омега-3 и омега-6 масните киселини обезбедуваат здрав раст, сјајно крзно и сјајни очи.
Fit Active Kitten е направен од црвен сорго и ориз, од кои и двете се хипоалергични зрна. Мачките чувствителни на житарици, совршено ја прифаќаат оваа храна.
Пакување: 1,5 кг.

759 0 ден.
слика од Храна за мачки FitActive Adult Cat (3 во 1) со пилешко месо и риба залиха
Храна за мачки FitActive Adult Cat (3 во 1) со пилешко месо и риба

Fit Active – 3 in 1 е комплетна храна за возрасни мачки. Поради својот посебен состав, Fit Active – 3 in 1 може да спречи формирање на камења во бубрезите.
Уринарен систем: Обезбедува здрав уринарен систем за мачката.
Стерилизирани мачки: Ниската содржина на масти го прави идеален за стерилизирани мачки.
Отстранување на забни наслаги: може да помогне против забен камен.
Fit Active – 3 in 1 е направен од лесно сварливо, квалитетно месо од живина и риба. Благодарение на неговиот разновиден состав, ги обезбедува сите хранливи материи што и се потребни на вашата мачка. Идеален е и за мачки со долго крзно. Омега-3 и омега-6 масните киселини го зајакнуваат имунолошкиот систем на вашата мачка и обезбедуваат сјајно крзно и сјајни очи.
Fit Active – 3 in 1 е направен од црвен сорго и ориз, од кои и двете се хипоалергични зрна. Мачките чувствителни на житарици совршено ја толерираат оваа храна.
Пакување: 1,5 кг.

689 0 ден.
слика од Храна за мачки FitActive Adult Cat  Sensitive со пилешко месо и риба залиха
Храна за мачки FitActive Adult Cat Sensitive со пилешко месо и риба
Fit Active Sensitive е комплетна храна за возрасни мачки. Благодарение на неговиот разновиден состав, ги обезбедува сите хранливи материи што и се потребни на вашата мачка. Идеален е и за мачки со долго крзно. Fit Active Sensitive содржи високи нивоа на природни таурини и мали количини на фосфор, така што pH вредноста на урината останува на оптимално ниво. Омега-3 и омега-6 масните киселини го зајакнуваат имунолошкиот систем на вашата мачка и обезбедуваат сјајно крзно, сјајни очи и здрав слој. Покрај многу витамини, Fit Active Sensitive содржи и висока содржина на полифеноли, антиоксиданс, кој го зајакнува имунолошкиот систем и обезбедува регенерација на клетките.
Пакување: 1,5 кг.

699 0 ден.

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?