Pet Land Skopje

Husse

Husse е основана во Шведска во 1987 година. Денеска, Husse продава и нуди широк спектар на храни со врвен квалитет за кучиња и мачки, како и различни видови на додатоци за исхрана, препарати за нега, хигиенски производи и аксеосари. 

Husse храните за кучиња и мачки се направени од состојки со  Премиум и Супер Премиум квалитет, храната се произведува во најдобрите фабрики каде се користат висококвалификувани луѓе и опрема. 

Гаранција за квалитетот на Husse производите и нивното производство се големиот број на лојални и задоволни потрошувачи низ целиот свет.


слика од Храна за кучиња Husse Optimal залиха
слика од Храна за кучиња Husse Valp Mini залиха
Храна за кучиња Husse Valp Mini
Valp Mini е Супер Премиум храна за кутриња од мали раси која снабдува со дополнителни хранливи материи, витамини и минерали, потребни на кутрињата додека растат. Соодветна е како стартер за кутриња од 3 недели возраст и како комплетен оброк од 4 недели возраст до нивната зрелост. Идеална е и за бремени кучки и кучки доилки.
Пакување: 7 кг.

1999 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Valp Plus без пченица (без пченичен глутен) залиха
Храна за кучиња Husse Valp Plus без пченица (без пченичен глутен)
HUSSE Valp Plus е супер премиум храна која ги снабдува сите хранливи материи, витамини и минерали кои им се потребни на кутриња додека растат. Погодна е како стартер за кученца стари 3 недели и како комплетна храна од 4 недели до зрелоста. Исто така идеален за бремени и доилки.
Пакување: 2 кг. (со подарок картонска куќарка за играње) (рок 19.02.2022г.)

699 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Valp Maxi залиха
Храна за кучиња Husse Valp Maxi
Valp Maxi е Супер Премиум храна која снабдува со дополнителни хранливи материи, витамини и минерали, потребни на кутрињата додека растат. Соодветна е за кутриња од 4 недели возраст до нивната зрелост. Големината на гранулата е прилагодена за кутрињата од големи раси. Valp Maxi исто така содржи 1000 мг/кг глукозамин и хондроитин.
Пакување: 15 кг.

3199 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Prima Plus залиха
Храна за кучиња Husse Prima Plus
Prima Plus е Супер Премиум храна која ги содржи само најдобрите состојки, избрани поради високиот степен на сварливост. Намалената содржина на масти ја прави оваа храна идеална за одржување на вашето куче во добра форма и спречува добивање прекумерна тежина. Збогатена со Ц-витамини. Без вештачки бои и конзерванси.
Пакување: 7 кг.

1499 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Optimal залиха
Храна за кучиња Husse Optimal
HUSSE Optimal е Супер Премиум храна која ги содржи само најдобрите состојки. Главен извор на протеини е високо квалитетниот пилешки протеин. Оptimal нуди поголема енергетска вредност во однос на обичната храна и е соодветна за активни кучиња од средни и големи раси, кои имаат зголемени енергетски потреби. Optimal се препорачува и за кутриња и кучки доилки. Без конзерванси и вештачки бои.
Пакување: 15 кг.

3099 3099 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Optimal Mini залиха
Храна за кучиња Husse Optimal Mini
HUSSE Optimal Mini е Супер Премиум храна која ги содржи само најдобрите состојки каде што најголемиот извор на протеини е пилешкото месо. Оваа храна исто така содржи многу масти и други хранливи материи за да се задоволат дополнителните енергетски потреби на помалите раси. Гранулите се помали и се прилагодени на големината на забите и вилицата кај овие раси. Оваа храна не содржи вештачки бои и конзерванси.
Пакување: 7 кг.

1899 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Senior Mini залиха
Храна за кучиња Husse Senior Mini
HUSSE Senior е формулирана за да ги задоволи хранливите потреби на постарите кучиња од малите раси. Содржи таурин за подобрување на работењето на срцето, глукозамин и хондроитин за одржување на виталноста на зглобовитеи и минерали за одржување на цврстината на коските и забите.
Пакување: 7 кг.

1499 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Ocean Care Mini (со лосос и ориз) залиха
Храна за кучиња Husse Ocean Care Mini (со лосос и ориз)
HUSSE Ocean Care Mini е Супер Премиум храна на база на лосос и ориз, направена со високосварливи состојки кои се прикладни за кучиња со чувствителен дигестивен систем. Помала е веројатноста да предизвика алергии во споредба со другите храни. Овој производ не содржи вештачки бои и конзерванси.

ГО НАМАЛУВА РИЗИКОТ ОД ДИГЕСТИВНИ ПРОБЛЕМИ И АЛЕРГИИ НА ХРАНА

 • Содржи лосос како главен извор на протеини: протеинот од лососот активира мал број на алергии
 • Без глутен; бидејќи оризот е единствената житарица во составот се намалува ризикот од глутенска реакција
 • Содржи фрукто-олигосахариди и квасец за да се намали ризикот од мека столица
 • Содржи лецитин за зголемување на сварливоста на мастите
 • Богата со влакна, значајни за здрав дигестивен систем
Пакување: 2 кг.

749 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Ocean Care (со лосос и ориз) залиха
Храна за кучиња Husse Ocean Care (со лосос и ориз)
HUSSE Ocean Care е Супер Премиум храна на база на лосос и ориз, направена со високосварливи состојки кои се прикладни за кучиња со чувствителен дигестивен систем. Помала е веројатноста да предизвика алергии во споредба со другите храни. Овој производ не содржи вештачки бои и конзерванси.

ГО НАМАЛУВА РИЗИКОТ ОД ДИГЕСТИВНИ ПРОБЛЕМИ И АЛЕРГИИ НА ХРАНА

 • Содржи лосос како главен извор на протеини: протеинот од лососот активира мал број на алергии
 • Без глутен; бидејќи оризот е единствената житарица во составот се намалува ризикот од глутенска реакција
 • Содржи фрукто-олигосахариди и квасец за да се намали ризикот од мека столица
 • Содржи лецитин за зголемување на сварливоста на мастите
 • Богата со влакна, значајни за здрав дигестивен систем
Пакување: 12,5 кг.

3999 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Digest (јагнешко и ориз) залиха
Храна за кучиња Husse Digest (јагнешко и ориз)
HUSSE Digest е Супер Премиум храна на база на јагнешко месо и ориз, направена со високосварливи состојки кои се прикладни за кучиња со чувствителен дигестивен систем. Помала е веројатноста за предизвикување на алергии во споредба со другите храни. Овој производ не содржи вештачки бои и конзерванси.
 

ГО НАМАЛУВА РИЗИКОТ ОД ДИГЕСТИВНИ ПРОБЛЕМИ И АЛЕРГИИ НА ХРАНА

 • Содржи јагнешко месо како единствен извор на протеини: протеинот од јагнешкото активира мал број на алергии
 • Без глутен; бидејќи оризот е единствената житарица се намалува ризикот од глутенска реакција
 • Содржи фрукто-олигосахариди и квасец за да се намали ризикот од мека столица
 • Содржи лецитин за зголемување на сварливоста на мастите
 • Богата со влакна, значајни за здрав дигестивен систем
Пакување: 12,5 кг. (-10%)

3499 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Opus Farm (grain free) без житарици залиха
Храна за кучиња Husse Opus Farm (grain free) без житарици
HUSSE Opus Farm (пилешко месо и компири) е комплетна храна. Без вештачки бои, глутен и житарки. Соодветна е за оние кучиња чии сопственици преферираат да ги хранат со формула без житарки, на база на пилешко месо и компири. Производот содржи внимателно одбрани суровини со највисок квалитет. Исто така оваа храна е соодветна за кучиња со чувствителен дигестивен систем.

ФОРМУЛА БЕЗ ЖИТАРИЦИ

 • Opus Farm не содржи житарици и е соодветна храна за кучиња со чувствителен дигестивен систем 
 • Висок степен на сварливост со внимателно избрани состојки на база на пилешко месо и компири. Компирот е високосварлив извор на енергија, многу вкусен за кучињата и не содржи глутен 
 • Формулата со пилешко месо и компири исто така не содржи вештачки бои и ароми, и се конзервира по природен пат со комбинација од природни токофероли

ПРОИЗВОД СО МОНО-ПРОТЕИН ЗА ЗДРАВ ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ

 • Содржи пилешко месо како единствен извор на протеини од животинско потекло 
 • Првата состојка (пиклешко месо) = животинско потекло 
 • Формула без житарици и без глутен; компирот како број 1 извор на јаглехидрати 
 • Содржи фрукто-олигосахариди кои ги помагаат „полезните“ бактерии во стомакот
 • Содржи лецитин за зголемување на сварливоста на мастите
 • Богата со ратителни влакна за оптимално дигестивно здравје
Пакување: 12 кг.

3399 0 ден.
слика од Храна за кучиња Husse Pro Prima (Professional) залиха
Храна за кучиња Husse Pro Prima (Professional)
HUSSE Pro Prima е комплетна храна за кучиња која ги содржи сите потребни хранливи материи, витамини и минерали. Оваа храна е дизајнирана првенствено за професионалните одгледувачи.

ИЗБАЛАНСИРАНА ИСХРАНА

 • Ги содржи сите потребни хранливи материи, витамини и минерали 

СОДРЖИ КАЛЦИУМ

 • Содржи калциум за здрави коски и заби 

СО ОМЕГА-3 И ОМЕГА-6

 • Оптимална содржина на масни киселини Омега-3 и Омега-6 за подобрување на состојбата на кожата и крзното

ДОБРОТВОРНО ВЛИЈАЕ НА ДИГЕСТИВНИОТ СИСТЕМ

 • Збогатена со влакна од репка која ги стимулира цревните движења и ја подобруваат столицата

ОДЛИЧЕН ВКУС

 • Содржи хидролизирани пилешки протеини кои даваат одличен вкус
 • Висококвалитетните состојки даваат вкус кој кучињата го обожаваат
Пакување: 20 кг.

2499 0 ден.
слика од Кревет/лежалка за куче - Husse залиха
Кревет/лежалка за куче - Husse
Висококвалитетен кревет/лежалка за куче, достапен во три големини
Модел со црвена внатрешност и црна надворешност.

МАТЕРИЈАЛ
• Надворешност: 100% полиестер
• Внатрешност: 100% микрофибер

УПАТСТВА ЗА ПЕРЕЕ
• Измијте во машината за перење на 30 ° C
• Не сушете со алишта
• Не користете белило за хлор
Пакување: Модел S - (димензии 64см х 54см х 15см)

1799 0 ден.
слика од Преносливa кутија/сад за чување на храна - HUSSE залиха
Преносливa кутија/сад за чување на храна - HUSSE

Преносливите садови за храна за миленичиња се произведуваат од материјал одобрен за храна. Малиот преносен сад за храна има волумен од 6 L што одговара на околу 2,6 кг сува храна.

димензии 285х115х280 mm

Пакување: Модел А - (димензии 285х115х280 mm)

549 0 ден.
слика од Силиконски сад за вода или храна кој се собира - Husse залиха
Силиконски сад за вода или храна кој се собира - Husse
Квалитетен силиконски сад Silica Gel Bowl за храна или вода за куче или мачка која се собира. Многу практичен, лесен за транспорт, идеален за патување и кратки прошетки.
Димензии 140х90х50мм
Пакување: Модел А дименазии (140х90х50мм)

149 0 ден.
слика од Сув шампон за куче и мачка Husse Мousse Schampo 150 ml залиха
Сув шампон за куче и мачка Husse Мousse Schampo 150 ml
Husse Мousse Schampo e со неутрална pH вредност и нежен за кожата. Содржи масло од чајно дрво кое е познато по своите антисептички и фунгицидни дејства. Шампонот е соодветен за сите миленици и овозможува одлично квалитетно чистење на крзното.

ПЕНЛИВ ШАМПОН

 • Неутрална pH вредност и нежен за кожата
 • Содржи масло од чајно дрво кое е познато по своите антисептички и фунгицидни дејства
 • Шампонот е погоден за сите миленици и овозможува одлично квлаитетно чистење
Пакување: 150 мл.

699 0 ден.

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?