Pet Land Skopje

Purina Pro Plan

Purina® PRO PLAN храната го штити вашиот домашен миленик со што го поткрепува имунолошкиот систем , создава убаво крзно и здрава кожа и овозможува здрав дигестивен систем.

Секое куче има различни потреби за исхрана во различни периоди од неговиот живот. Новиот опсег на Purina® PRO PLAN со OPTINUTRITION е нашата најнова иновација која ги задоволува сите овие потреби. Тоа е најнапредна и најефикасна комбинација на хранливи материи, која е развиена користејќи  ги научните достигнувања, искуството на ветеринарите и нутриционистите.

Purina® PRO PLAN храните се произведуваат од висококвалитетени состојки како пилешко месо,  јагнешко месо или лосос како квалитетени извбори на протеини.

Purina® PRO PLAN за здрави долг живот!


Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM PUPPY HELTHY START - богата со пиле

PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM PUPPY HELTHY START со пилешко месо е комплетна храна за кутриња и млади кучиња од средни раси (тежина на возрасно до 25 кг.). и старост до 1 година, но исто така е добра и за бремени кучки и кучки доилки. Содржи храниливи материи кои им се потребни на младите за правилен раст и развој во здраво и среќно милениче.

PURINA® PRO PLAN® DOG DOG MEDIUM PUPPY HELTHY START  го подржува развојот на силе и здрав имунитет кај младите кутриња, благодарение на колостримот - првото млеко на мајката кое е богато со анит-тела.

Големината на гранулите кај PURINA® PRO PLAN® DOG DOG MEDIUM PUPPY HELTHY START се прилагодени на влиците за кутриња од средни раси.

Пакување: 12 кг.

4879 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM PUPPY SENSITIVE SKIN со OPTIDERMA® - богата со лосос

PURINA® PRO PLAN® DOG Medium Puppy Sensitive Skin со OPTIDERMA® богата со лосос е намената за кутриња и млади кучиња од средни раси (до 25 кг. при полна возраст) кои имаат чуствителна кожа и проблематично крзно. Исто така може да се користи и за бремени кучки и кучки доилки.
PURINA® PRO PLAN® DOG Medium Puppy Sensitive Skin со OPTIDERMA® формулата содржи OPTIDERMA® клинички докажана дека го подржува развојот на здрава кожа и природно и здраво сјајно крзно. Исто така има избалансирани хранливи материи кои го подржуваат правилниот раст и развој на коските, зголбовите и забите, како и градењето на здрав и јак имунитет.
Храната PURINA® PRO PLAN® DOG Medium Puppy Sensitive Skin со OPTIDERMA® е богата со месо од лосос како протеин (повеќе од 90% од проетинот доаѓа од месото од лосос), кој го намалува можните несакани рекации на кожата.

Пакување: 12 кг.

4879 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ROBUST PUPPY со HEALTHY START® - богата со пиле

PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ROBUST PUPPY со HEALTHY START® - богата со пиле помага во одржувањето на здрави зглобови и долготрајно здравје кај младите кучиња од големи и гигнатски раси.
Храната PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ROBUST PUPPY со HEALTHY START® содржи висококвалитетни парчиња пилешко месо и може да се користи за бремени кучки и кучки доилки.
Исто така,  храната PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ROBUST PUPPY со HEALTHY START® содржи колострум, кој се наоѓа во мајчиното прво млеко и помага во изградбата на здрав имунолошки систем.

Пакување: 12 кг.

4879 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® SMALL & MINI ADULT со OPTIBALANCE TM - богата со пиле

PURINA® Pro Plan® Small & Mini Adult со OPTIBALANCETM е комплетна сува храна за возрасни кучиња од мали и мини раси, која вклучува комбинација од важни хранливи материи кои помагаат да се одржат зглобовите и коските здрави, согласно нивниот активен животен стил.

PURINA® Pro Plan® Small & Mini Adult со OPTIBALANCETM е со специјално адаптираната концентрација на хранливи материи во храната и допринесува за побрз метаболизам кај малите кучиња.

Нашиот рецепт кај PURINA® Pro Plan® Small & Mini Adult со OPTIBALANCETM е специјално формулиран за да помогне да се одржи срцето здраво, а непцата и забите во добра форма.

Пакување: 7 кг.

3419 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® SMALL & MINI ADULT SENSITIVE SKIN - богата со лосос

PURINA® PRO PLAN® Small & Mini Adult Sensitive Skin - богата со лосос е комплетна сува храна за кучиња која содржи есенцијални хранливи материи кои се клинички докажани дека да помогнат во одржувањето на здравата кожа и сјајно крзно на вашето куче.

PURINA® PRO PLAN® Small & Mini Adult Sensitive Skin - богата со лосос помага во намалување на евентуалната непријатност на кожата (појава на чешање и црвенило) поврзана со чувствителност на храна, пред се благодарение на избраниот квалитетен извор на протеини (повеќе од 90% е од лососот) и вклучува хранливи материи како што се цинк, есенцијални масни киселини и витамини А, Е, Б
Големината и текстурата на гранулите е така нарпавена да одговара на малите вилици и специфичните барања на малите и мини раси и ги одржува немпацата и забите во добра форма.

Пакување: 7 кг.

3419 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM ADULT со Everyday Nutrition - богата со пиле

PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM ADULT со Everyday Nutrition - богата со пиле е комплетна сува храна за кучиња дизајнирана за потребите на возрани кучиња со средна раса. Оваа сува храна за кучиња е богата со пилешко месо и е специјално формулирана за да ги задоволи сите негови потреби за исхрана како дел од здравиот начин на живот.

PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM ADULT со Everyday Nutrition е специјално формулирана за дентална заштита. Таа помага во одржувањето на здрави зглобови и р'скавица за нивниот активен животен стил, а исто така помага и да го задржат своето крзно убаво и сјајно.

PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM ADULT со Everyday Nutrition е направена со квалитетни парчиња пилешко и вклучува Витамин D и други клучни хранливи состојки, со цел да се обезбедат високи нутритивни перформасни и да помогнат во промовирањето на севкупното здравје на возрасните кучиња.

Пакување: 14 кг.

4709 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM ADULT SENSITIVE SKIN со OPTIDERMA® - богата со лосос

PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM ADULT SENSITIVE SKIN со OPTIDERMA® - богата со лосос, е храна за возрасни кучиња од средна раса кои имаат чувствителна кожа.

PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM ADULT SENSITIVE SKIN со OPTIDERMA® помага во намалување на евентуалната непријатност на кожата поврзана со чувствителноста на храната, благодарение на избраниот извор на протеини (повеќе од 90% од лососот) и вклучување на хранливи материи како што се цинк, есенцијални масни киселини и витамини А, Е, Б.

PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM ADULT SENSITIVE SKIN со OPTIDERMA® за возрасни за кучиња помага во одржувањето на здрави зглобови и помага во одржувањето на вашето куче во одлична форма.

Пакување: 14 кг.

5199 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ATHLETIC ADULT SENSITIVE SKIN - богата со лосос

Совршено приспособен на потребите на големите, атлетски градени кучиња.  Храната PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ATHLETIC ADULT SENSITIVE SKIN - богата со лосос му ги дава на вашиот миленик сите потребни хранливи материи, дури и дополнителна енергија за активен живот. Сувата храна PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ATHLETIC ADULT SENSITIVE SKIN - богата со лосос е особено погодна за нутритивно чувствителни кучиња бидејќи содржи само избрани извори на протеини и не содржи пченица.

PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ATHLETIC ADULT SENSITIVE SKIN - богата со лосос, висококвалитетен, високо сварлив извор на протеини. Посебен микс на хранливи материи со есенцијални масни киселини, витамини и цинк кои треба да помогнат за поддршката на кожата и крзното. 

Пакување: 14 кг.

4519 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ATHLETIC ADULT со Everyday Nutrition - богата со пиле

За големи и гиганстски раси на возрасни кучињ, одберете PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ATHLETIC ADULT со Everyday Nutrition  - богата со пиле за да ги обезбедите нивните нутритивни потреби. Everyday Nutrition е комбинација од специфични хранливи материи на кои одговараат на возраста и тежината на вашето куче, помагајќи му да остане среќно и здраво како дел од неговиот активен животен стил.

PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ATHLETIC ADULT со Everyday Nutrition е направенa со квалитетни парчиња пилешко и вклучува Витамин D и други хранливи состојки, кои обезбедуваат високи нутритивни перформансиати и помогаат во одржувњето на севкупното здравје на возрасните кучиња

PURINA® PRO PLAN® DOG LARGE ATHLETIC ADULT со Everyday Nutrition  - богата со пиле, помага во одржувањето на здравите зглобови на вашето куче, помага во грижата за здравјето и поттикнува апсорпција на хранливи материи за да се осигура дека добиваат се што им требаат од нивната храна со секој оброк. Направени со висококвалитетни парчиња пилешко, оваа комплетна сува храна за кучиња содржи сè што на вашето куче му треба за да остане здраво.

Пакување: 14 кг.

4709 0 ден.
Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM LARGE ADULT SENSITIVE DIGESTION GRAIN FREE - богата со мисирка
PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM LARGE  ADULT SENSITIVE DIGESTION GRAIN FREE e комплетна храна за возрасни кучиња од средна до голема раса. Специјално развиена за да ги задоволи потребите на кучињата со чувствително варење.
PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM LARGE  ADULT SENSITIVE DIGESTION GRAIN FREE е 100% без жито: Касава го заменува житото, што го прави погодно за чувствителни кучиња со алергии на храна или нетолеранција

Формула за хранливи материи кај PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM LARGE  ADULT SENSITIVE DIGESTION GRAIN FREE  е клинички докажано дека промовира здрава и избалансирана флора на цревата. Развиена од ветеринари и нутриционисти е иновативен рецепт заснован на најновите научни истражувања

PURINA® PRO PLAN® DOG MEDIUM LARGE  ADULT SENSITIVE DIGESTION GRAIN FREE содржи пребиотици и бентонит: поттикнува рамнотежа на микрофлора во цревата и ја подобрува конзистентноста на столицата

Со 12% мисирка: високо сварлив и слаб извор на вредни животински протеини
Нежно варен: за зачувување на природниот вкус и вредните хранливи материи
Пакување: 12 кг.

5199 0 ден.
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® CAT ORIGINAL KITTEN со OPTISTART® - богата со пиле

Формулата на PURINA® PRO PLAN® ORIGINAL KITTEN со OPTISTART® - богата со пиле е професионално избалансирана за да обезбеди поддршка во исхраната во првата година од животот на вашато маче.

PURINA® PRO PLAN® ORIGINAL KITTEN со OPTISTART® е богата со протеини за здрав раст, а диетата содржи формула OPTISTART®, мешавина од состојки што вклучува колострум - специјална хранлива материја од првото млеко на мајката мачка која е богата со антитела и промовира силен имунолошки состав.

PURINA® PRO PLAN® ORIGINAL KITTEN со OPTISTART®:
- Содржи OPTISTART® за посилна природна одбрана на телото.
- Промовира здрав раст на коските и мускулите.
- Промовира здрав вид и развој на мозок благодарение на DHA.
- Погоден за кастрирани мачиња

Пакување: 10 кг.

5909 0 ден.
слика од Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® CAT ORIGINAL ADULT со OPTIRENAL® - богата со пиле залиха
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® CAT ORIGINAL ADULT со OPTIRENAL® - богата со пиле

PURINA® PRO PLAN® CAT ORIGINAL ADULT со OPTIRENAL® - богата со пиле е комплетна храна за домашни миленици - за возрасни мачки.

PURINA® PRO PLAN® CAT ORIGINAL ADULT со OPTIRENAL® - богата со пиле диетата ги содржи сите хранливи материи што и се потребни на вашата мачка за дневна виталност и долгорочно здравје. Содржи OPTIRENAL®, заштитна мешавина на хранливи материи што помага во одржување на здрави бубрези.

Формулата на PURINA® PRO PLAN® CAT ORIGINAL ADULT со OPTIRENAL® - богата со пиле е професионално избалансирана за да го поддржи целокупното здравје на вашата мачка. Комбинира есенцијални хранливи состојки, вклучувајќи витамини А, Ц и Е за силен имунолошки состав и здрава кожа и крзно.

Рецептот на PURINA® PRO PLAN® CAT ORIGINAL ADULT со OPTIRENAL® - богата со пиле, содржи големи количини на протеински прав кои поддржуваат силни мускули и здрава телесна тежина, а докажано е дека крцкавите гранули ги штитат забите од акумулација на плаќи и забен камен.

- Содржи OPTIRENAL® за здрави бубрези
- Стимулира здрав имунолошки систем
- Помага во заштита на забите од наслаги на плаки и забен камен
- Здрави зглобови и добра подвижност

Пакување: 800 гр. (2х400гр.)

619 0 ден.
слика од Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® CAT ELEGANT ADULT со OPTIDERMA® - богата со лосос залиха
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® CAT ELEGANT ADULT со OPTIDERMA® - богата со лосос

PURINA® PRO PLAN® CAT ELEGANT ADULT со OPTIDERMA® - богата со лосос е комплетна храна за домашни миленици, за возрасни мачки со чувствителна кожа.

Висококвалитетната диета на PURINA® PRO PLAN® CAT ELEGANT ADULT со OPTIDERMA® - богата со лосос, ги комбинира сите неопходни хранливи состојки, вклучувајќи витамини од групата Б, витамин Е и цинк, како и омега-3 и -6 масни киселини и диетални влакна.

Многу мачки - особено мачки со подолго крзно - може да бидат повеќе склони кон чувствителна кожа, како и на топчиња од влакна. За да им се помогне во ова, нашите ветеринари развија PURINA® PRO PLAN® ELEGANT за возрасни мачки над 1 година со формулата OPTIDERMA®.

PURINA® PRO PLAN® CAT ELEGANT ADULT со OPTIDERMA® - богата со лосос диетата ја вклучува формулата OPTIDERMA®,  за која е докажано дека помага во одржување на здрава кожа и убаво крзно.

PURINA® PRO PLAN® CAT ELEGANT ADULT со OPTIDERMA® - богата со лосос:
- Содржи OPTIDERMA®, патентиран раствор * за здрава кожа и убаво крзно,
- Помага во ограничување на прекумерното опаѓање / пролевање на крзното,
- Го контролира формирањето на крзнени топчиња и стимулира безбедно преминување низ дигестивниот тракт и
- Исклучително вкусен рецепт што може да ги задоволи и најпребирливите мачки.

Пакување: 800 гр. (2х400гр.)

619 0 ден.
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со лосос

PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со лосос е комплетна храна за домашни миленици, за кастрирани возрасни мачки.

Диетата PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со лосос, ги обезбедува сите хранливи материи што и се потребни на вашата мачка за дневна виталност и долгорочно здравје. Содржи формула OPTIRENAL®, заштитна мешавина на хранливи материи што помага во одржување на здрави бубрези.

Формулата на PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со лосос, е професионално избалансирана да им помогне на кастрираните мачки да останат здрави за време на зрелоста.

Нивото на протеини, масти и јаглени хидрати е специјално прилагодено за да помогне во одржување на идеална телесна тежина кај кастрирани мачки.

Докажано е дека крцкавата текстура на гранулите ги штити забите од таложење на плаќи и забен камен.

PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со лосос:
- Содржи OPTIRENAL® за здрави бубрези
- Помага во одржување на здрава телесна тежина.
- Одржува здрав уринарен тракт кај кастрирани / кастрирани мачки
- Помага во заштита на забите од наслаги на плаки и забен камен

Пакување: 10 кг.

5909 0 ден.
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со месо до зајак
PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со месо од зајак е комплетна храна за домашни миленици, за кастрирани возрасни мачки.

Диетата PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со месо од зајак, ги обезбедува сите хранливи материи што и се потребни на вашата мачка за дневна виталност и долгорочно здравје. Содржи формула OPTIRENAL®, заштитна мешавина на хранливи материи што помага во одржување на здрави бубрези.

Формулата на PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со месо од зајак, е професионално избалансирана да им помогне на кастрираните мачки да останат здрави за време на зрелоста.

Нивото на протеини, масти и јаглени хидрати е специјално прилагодено за да помогне во одржување на идеална телесна тежина кај кастрирани мачки.

Докажано е дека крцкавата текстура на гранулите ги штити забите од таложење на плаќи и забен камен.

PURINA® PRO PLAN® CAT STERILISED ADULT со OPTIRENAL® - богата со месо од зајак:
- Содржи OPTIRENAL® за здрави бубрези
- Помага во одржување на здрава телесна тежина.
- Одржува здрав уринарен тракт кај кастрирани / кастрирани мачки
- Помага во заштита на забите од наслаги на плаки и забен камен
Пакување: 10 кг.

5909 0 ден.
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® CAT DELICATE ADULT со OPTIDIGEST® - богата со мисирка

PURINA® PRO PLAN® CAT DELICATE ADULT со OPTIDIGEST® - богата со мисирка e комплетна храна за домашни миленици, за возрасни мачки со чувствително варење.

PURINA® PRO PLAN® CAT DELICATE ADULT со OPTIDIGEST® - богата со мисирка диетата ги содржи сите хранливи материи што и се потребни на вашата мачка за дневна виталност и долгорочно здравје. Содржи мешавина од состојки со формулата OPTIDIGEST®, за која е докажано дека го подобрува здравјето на дигестивниот систем благодарение на природните пребиотици.

Создаден е многу вкусен рецепт за да ги задоволи дури и најпребирливите мачки.

Формулата на PURINA® PRO PLAN® CAT DELICATE ADULT со OPTIDIGEST® - богата со мисирка е направена од висококвалитетни состојки содржи ограничен број извори на протеини кои помагаат да се намали ризикот од нетолеранција на храна.

PURINA® PRO PLAN® CAT DELICATE ADULT со OPTIDIGEST® - богата со мисирка:
- Содржи OPTIDIGEST® за здраво варење,
- Формула со избрани протеински извори за промовирање на толеранција на храна,
- Формулација специјално развиена за одржување на здрави бубрези и
- Многу вкусен рецепт

Пакување: 10 кг.

5909 0 ден.
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® JUNIOR NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна)
PURINA® PRO PLAN® JUNIOR NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна) е комплетна храна за домашни миленици - за млади мачиња.

Храната за мачиња PURINA® PRO PLAN® JUNIOR NUTRISAVOUR ги содржи сите хранливи материи што му требаат на вашето маче за да расе здраво. 

PURINA® PRO PLAN® JUNIOR NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна) формулата е професионално избалансирана за да обезбеди поддршка во исхраната за првата година од животот на вашето маче.

PURINA® PRO PLAN® JUNIOR NUTRISAVOR со мисирка во сос (влажна храна) содржи есенцијални хранливи материи потребни за здрав раст, вклучувајќи протеини за мускулите и коските, како и DHA за развој на видот и мозокот.

PURINA® PRO PLAN® JUNIOR NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна):
- Поддржува здрав вид и развој на мозок. Содржи природен извор на DHA, неопходен за оптимален развој на мрежнички клетки и неврони.
- Здрав развој на виталните функции. Ги содржи сите хранливи материи потребни за развој на мачиња.
- Помага во развој на здрави коски и мускули. Содржи прилагодени нивоа на калциум, фосфор и витамин Д за раст на коските и високо ниво на протеини за развој на мускулна маса.
Пакување: 2,210 кг. (26 х 85 гр) (1 кутија)

1908 0 ден.
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® STERILISED NUTRISAVOUR со пилешко во сос (влажна храна)
PURINA® PRO PLAN® STERILISED NUTRISAVOUR со пилешко во сос (влажна храна) е комплетна храна за домашни миленици - за кастрирани возрасни мачки.

PURINA® PRO PLAN® STERILISED NUTRISAVOUR со пилешко во сос (влажна храна) за мачки ги содржи сите хранливи материи што и се потребни на вашата мачка за дневна виталност и долгорочно здравје. 

Формулата на PURINA® PRO PLAN® STERILISED NUTRISAVOUR со пилешко во сос (влажна храна) е професионално избалансирана да им помогне на стерилизираните / кастрираните мачки да останат здрави за време на зрелоста.

PURINA® PRO PLAN® STERILISED NUTRISAVOUR со пилешко во сос (влажна храна) рецептот вклучува избрани хранливи материи кои помагаат да се одржи здравјето на урината кај кастрираните мачки. Исто така, содржи мал број калории, што им помага на стерилизираните мачки да одржуваат идеална телесна тежина.

PURINA® PRO PLAN® STERILISED NUTRISAVOUR со пилешко во сос (влажна храна):
- Помага во одржување на здравјето на уринарниот тракт кај кастрирани / стерилизирани мачки. Јадењето влажна храна ја тера мачката да го зголеми внесот на вода благодарение на поголемата влажност на храната.
- Помага во одржување на силен имунитет благодарение на антиоксидантите, како што е витамин Е. Содржи витамин Е, цинк и селен.
- Помага во одржување на здрава телесна тежина. Содржи повисоки нивоа на протеини и пониски нивоа на маснотии *, што помага во одржување на чистата телесна тежина.

* Во споредба со другите производи за возрасни Нутрисавур
Пакување: 2,210 кг. (26 х 85 гр) (1 кутија)

1908 0 ден.
Храна за мачки PURINA® PRO PLAN® DELICATE со мисирка во сос (влажна храна)
PURINA® PRO PLAN® DELICATE NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна) е комплетна храна за домашни миленици - за возрасни мачки со чувствителна кожа.

PURINA® PRO PLAN® DELICATE NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна) за мачки ги содржи сите хранливи материи што и се потребни на вашите чувствителни мачки за дневна виталност и долгорочно здравје. 

PURINA® PRO PLAN® DELICATE NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна формулата содржи специјално избрани, висококвалитетни состојки кои помагаат во управувањето со чувствителното варење, вклучувајќи пробиотик за кој е докажано дека ја поддржува цревната микрофлора и помага во варењето.

PURINA® PRO PLAN® DELICATE NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна исто така вклучува прилагодени нивоа на хранливи материи EPA и DHA за да се намали можната непријатност на кожата поврзана со осетливост на храната.

PURINA® PRO PLAN® DELICATE NUTRISAVOUR со мисирка во сос (влажна храна:
- Докажано дека промовира здраво варење. Со пребиотик (инулин), докажано е дека го подобрува здравјето на дигестивниот систем.
- Лесно сварлива храна благодарение на висококвалитетните состојки
- Помага во намалување на реакциите на кожата поврзани со осетливост на храна
- Со прилагодени нивоа на EPA + DHA за третман на воспаление.
Пакување: 2,210 кг. (26 х 85 гр) (1 кутија)

1908 0 ден.
Purina Dog Chow Puppy со пилешко месо

Dog Chow® Puppy е внимателно избалансирана храна, со корисни состојки како цели зрна од житарици или ориз и пилешко месо со висок квалитет кои обезбедуваат 100% комплетна и избалансирана исхрана.

Изработена е од две различни форми на специјално обликувани и вкусни гранули за долготрајно уживање во џвакањето, подобрување на здравјето на усната шуплина и подобро варење.

Храната е добра и за бремени кучки и кучки во период на лактација, како и за возрасни многу мали (toy) раси на кучиња.

Рецептите содржат витамин Е и Ц, кои дејствуваат како антиоксиданти во борбата против слободните радикали и помагаат во одржувањето на здравјето на имунолошкиот систем. Содржи оптимална количина на минерали, витамин Д и протеини за одржување на здрави коски, зглобови и заби.

Рецептите се формулирани со специјална комбинација на природни влакна од цикорија и пулпа репка. Цикорија е богат извор на природни пребиотици, за кој се докажува дека го зголемува бројот на добри бактерии во цревата и позитивно влијае на здравјето на дигестивниот систем. Пулпа репкаата ја регулира и го подобрува квалитетот на столицата.

Пакување: 14 кг.

3679 0 ден.
Purina Dog Chow Puppy со јагнешко месо
Dog Chow® Puppy е внимателно избалансирана храна, со корисни состојки како што се цели зрна од житарици, ориз и месо. Месото од јагне е со висок квалитет и претставува природен извор на протеини, а со цел да се обезбеди 100% комплетна и избалансирана исхрана.

Dog Chow® Puppy има две големини на гранули со посебен облик и текстура за подолго уживање во џвакањето, подобрување на оралната хигиена и подобро варење. 

Dog Chow® Puppy може да се користи и кај бремени кучки и кучки кои дојат, како и за возрасни многу мали (toy) раси на кучиња.

Dog Chow® Puppy формулата содржат витамин Е и Ц, кои дејствуваат како антиоксиданси во борбата против слободните радикали и да помогне во одржување на здравјето на имунолошкиот систем. Исто така има оптимална количина на минерали, витамин Д и протеини за одржување на здрави коски, зглобови и заби.

Рецептите за Dog Chow® Puppy се формулирани со специјална комбинација на природни влакна од цикорија и пулпа репка. Цикорија е богат извор на природни пребиотици, за кој се докажува дека го зголемува бројот на добри бактерии во цревата и позитивно влијае на здравјето на дигестивниот систем. Пулпа репката ја регулира и го подобрува квалитетот на столицата.
Пакување: 14 кг.

3679 0 ден.
Purina Dog Chow Adult со пилешко месо

Dog Chow® Adult е богатa со пилешко месо како природен извор на протеини и внимателно избалансирана со цели зрна житарици. Dog Chow® Adult е стручно изработена од нутриционистите за секој период од животниот век и начинот на живот на вашето куче.
Dog Chow® Adult има две големини на гранули со посебна форма и текстура за подолго џвакање, а со тоа и подолго уживање во храната, за подобрена орална хигиена и подобро варење.
Храната содржи Б комплекс витамини и специјална комбинација на јаглени хидрати, која ги задоволува зголемените енрегетски потреби за време на периодот на зголемена активност.
Dog Chow® Adult формулата содржи цикорија, природен извор на пребиотици, за кој се докажува дека ја подобрува состојбата на дигестивниот систем. За одржувањето на идеалната телесна тежина на вашето куче, доприенсува енергијата од висококвалитетни протеини.
Dog Chow® Adult содржи оптимална количина на минерали, витамин Д и протеини за одржување на здрави коски, зглобови и заби.
Односот на протеини и маснотии е специјално прилагоден за одржување на идеалната телесна тежина на големите раси на кучиња.

Пакување: 14 кг.

3309 0 ден.
Purina Dog Chow Adult со јагнешко месо
Dog Chow® Adult е богатa со јагнешко месо како природен извор на протеини и внимателно избалансирана со цели зрна житарици. Dog Chow® Adult е стручно изработена од нутриционистите за секој период од животниот век и начинот на живот на вашето куче.

Dog Chow® Adult има две големини на гранули со посебна форма и текстура за подолго џвакање, а со тоа и подолго уживање во храната, за подобрена орална хигиена и подобро варење.

Храната содржи Б комплекс витамини и специјална комбинација на јаглени хидрати, која ги задоволува зголемените енрегетски потреби за време на периодот на зголемена активност.

Dog Chow® Adult формулата содржи цикорија, природен извор на пребиотици, за кој се докажува дека ја подобрува состојбата на дигестивниот систем.

За одржувањето на идеалната телесна тежина на вашето куче, доприенсува енергијата од висококвалитетни протеини.

Dog Chow® Adult содржи оптимална количина на минерали, витамин Д и протеини за одржување на здрави коски, зглобови и заби.

Односот на протеини и маснотии е специјално прилагоден за одржување на идеалната телесна тежина на големите раси на кучиња.
Пакување: 14 кг.

3309 0 ден.
слика од Purina Dog Chow Active со пилешко месо залиха
Purina Dog Chow Active со пилешко месо
Dog Chow® Active е богатa со пилешко месо како природен извор на протеини и е внимателно избалансирана со цели зрна од житарици. Dog Chow® Active е стручно изработена од нутриционистите за секој период од животниот век и начинот на живот на вашето куче.

Dog Chow® Active има две големини на гранули со посебна форма и текстура за подолго џвакање, а со тоа и подолго уживање во храната, за подобрена орална хигиена и подобро варење.

Таа содржи мешавина од витамин Б и специфична комбинација на скроб од житни култури, за да се обезбеди постојано ослободување на енергија и да ја оптимизира издржливоста на вашето куче за подолги периоди на активност.

Dog Chow® Active содржи оптимална количина на минерали, витамин Д и протеини за одржување на здрави коски, зглобови и заби.

Dog Chow® Active формулата содржи цикорија, природен извор на пребиотици, за кој се докажува дека ја подобрува состојбата на дигестивниот систем.

За одржувањето на идеалната телесна тежина на вашето куче, допринeсува енергијата од висококвалитетни протеини.
Пакување: 14 кг.

2539 0 ден.
слика од Purina Dog Chow Mature со пилешко месо залиха
Purina Dog Chow Mature со пилешко месо
Dog Chow® Mature е богатa со пилешко месо како природен извор на протеини и внимателно избалансирана со цели зрна житарици. Dog Chow® Adult е стручно изработена од нутриционистите за секој период од животниот век и начинот на живот на вашето куче.

Dog Chow® Mature има две големини на гранули со посебна форма и текстура за подолго џвакање, а со тоа и подолго уживање во храната, за подобрена орална хигиена и подобро варење.

Односот на протеини и маснотии е специјално прилагоден за одржување на идеалната телесна тежина на возрасните кучиња.

Основните амино киселини служат за одржување на здравјето на срцето. Витаминот А служи за одржување на здравјето на очите и соодветна фокусираност.

Dog Chow® Mature формулата содржи цикорија, природен извор на пребиотици, за кој се докажува дека ја подобрува состојбата на дигестивниот систем.
Пакување: 14 кг.

2539 0 ден.
Храна за мачки Purina Cat Chow Special Care Urinary Tract Health (за здрав уринарен тракт)
Purina® Cat Chow® Special care Urinary Tract Health е комплетно избалансирана храна за мачки која ја оддржува здравствената состојба на уринарниот тракт благодарение на потребните минерали и pH контролата на урината.
Пакување: 15 кг.

5199 0 ден.
Храна за мачки Purina Cat Chow Special Care Sterilized (за здрави стерилизирани/кастрирани мачки)
Purina® Cat Chow® Special Care Sterilized е комплетна храна за мачки, со избалансирано ниво на протеини и масти за поддршка на одржување на силни мускули и здрава тежина.
Одржувањето на физичката кондиција, влијае на одржување на нивото на активност на стерилизираните мачки.
Пакување: 15 кг.

5299 0 ден.
Храна за мачки Purina Cat Chow Special Care Hairball Control (против создавање на топки од влакна)
Purina® Cat Chow® Special Care Hairball Contrоl е комплетна храна за мачки, со избалансирано ниво на протеини и масти за поддршка на одржување на силни мускули и здрава тежина. Составот на храната допринесува против создавање и здржување на влакната во дигестивниот сиситем на мачките.
Пакување: 15 кг.

5199 0 ден.
слика од Purina Dentalife -  Дентални стикови за возрасни кучиња од мала раса залиха
Purina Dentalife - Дентални стикови за возрасни кучиња од мала раса

Вашето куче има специфични здравствени потреби, а одржувањето на добро орално здравје позитивно придонесува за неговата севкупна благосостојба. Затоа експертите од PURINA го развија PURINA DENTALIFE, иновативна стоматолошка награда која е научно докажано дека помага во чистењето дури и на оние тешко достапни заби, кои се најранливи на наслаги и забен камен. Нашите забни награди се дизајнирани за секојдневна употреба, а секојдневното џвакање значи повеќе време за чистење.

Пакување: 115 гр.

139 0 ден.
слика од Purina Dentalife -  Дентални стикови за возрасни кучиња од средна раса залиха
Purina Dentalife - Дентални стикови за возрасни кучиња од средна раса
Вашето куче има специфични здравствени потреби, а одржувањето на добро орално здравје позитивно придонесува за неговата севкупна благосостојба. Затоа експертите од PURINA го развија PURINA DENTALIFE, иновативна стоматолошка награда која е научно докажано дека помага во чистењето дури и на оние тешко достапни заби, кои се најранливи на наслаги и забен камен. Нашите забни награди се дизајнирани за секојдневна употреба, а секојдневното џвакање значи повеќе време за чистење.
Пакување: 115 гр.

139 0 ден.
слика од Purina Dentalife -  Дентални стикови за возрасни кучиња од голема раса залиха
Purina Dentalife - Дентални стикови за возрасни кучиња од голема раса
Вашето куче има специфични здравствени потреби, а одржувањето на добро орално здравје позитивно придонесува за неговата севкупна благосостојба. Затоа експертите од PURINA го развија PURINA DENTALIFE, иновативна стоматолошка награда која е научно докажано дека помага во чистењето дури и на оние тешко достапни заби, кои се најранливи на наслаги и забен камен. Нашите забни награди се дизајнирани за секојдневна употреба, а секојдневното џвакање значи повеќе време за чистење.
Пакување: 142 грг.

139 0 ден.

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?