Драги корисници, сите нарачки во вкупен износ над 1.860 ден., се со БЕСПЛАТНА ДОСТАВА, додека нарачките со вкупен износ под 1.860 ден. СЕ НАПЛАЌА достава во износ од 99 ден.

Pet Land Skopje

Мачка - Храна за мачки

слика од Храна за мачки Royal Canin® Kitten (акција 2кг. вреќа сува храна  и 2 пакувања по 85 гр. мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Kitten (акција 2кг. вреќа сува храна и 2 пакувања по 85 гр. мокра храна)

За сува храна:
ПОДДРШКА НА ИМУНИТЕТОТ

Растењето е суштинска фаза во животот на мачето: тоа е време на големи промени, откритија и нови средби. Во текот на овој клучен период, имунолошкиот систем на мачето се развива постепено. KITTEN помага во природната одбрана во првите две години од животот на мачето, особено благодарение на патентираниот * комплекс на антиоксиданси вклучувајќи витамин Е * Франција, патент бр. EP1146870

ЗДРАВ ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ
Подобрена дигестивна толеранција благодарение на високо сварливиот протеин (L.I.P. *) и пребиотици (вклучувајќи и FOS). * Протеини избрани за многу висока сварливост

ЗДРАВ РАСТ
Адаптирана содржина на протеини, витамини и минерали, вклучувајќи витамин Д и калциум. Висока енергетска содржина која одговара на овој интензивен период на раст.

Л.И.П. - Избрани висококвалитетни протеини со сварливост над 90% (Royal Canin).

За мокра храна:
Поддршка на имунолошкиот систем
Помага при поддршка на потребите на механизмите за природна одбрана преку балансирање на хранливи материи.
Лесна за џвакање
Мали парчиња во сос.
Инстинктивна предност
Хранливи состојки кои мачиња инстинктивно преферираат да ги јадат.

Пакување: 2кг. сува храна + 2х85гр. мокра храна

1280 1450 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Mother & Babycat на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Mother & Babycat
Помеѓу 4-та и 12-та недела по раѓањето, природниот имунитет стекнат од мајчиниот колострум се намалува постепено. Royal Canin® Mother & Babycat помага во поддршката на природната одбрана на мачињата до 1 година, особено благодарение на патентираниот* комплекс на антиоксиданти, вклучувајќи витамин Е.
* Франција, патент бр. EP1146870

Прилагодена гранула што лесно може да се рехидрира за да го олесни преминот од млеко во цврста храна.

Подобрена толеранција на варењето на храната благодарение на високо сварливиот протеин (L.I.P. *) и пребиотиците (вклучително и FOS).
* Протеин избран за неговата многу голема сварливост
Пакување: 0,8 кг. (2 х 0,4 кг.)

710 811 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Kitten на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Kitten

ПОДДРШКА НА ИМУНИТЕТОТ
Растењето е суштинска фаза во животот на мачето: тоа е време на големи промени, откритија и нови средби. Во текот на овој клучен период, имунолошкиот систем на мачето се развива постепено. KITTEN помага во природната одбрана во првите две години од животот на мачето, особено благодарение на патентираниот * комплекс на антиоксиданси вклучувајќи витамин Е * Франција, патент бр. EP1146870

ЗДРАВ ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ
Подобрена дигестивна толеранција благодарение на високо сварливиот протеин (L.I.P. *) и пребиотици (вклучувајќи и FOS). * Протеини избрани за многу висока сварливост

ЗДРАВ РАСТ
Адаптирана содржина на протеини, витамини и минерали, вклучувајќи витамин Д и калциум. Висока енергетска содржина која одговара на овој интензивен период на раст.

Л.И.П. - Избрани висококвалитетни протеини со сварливост над 90% (Royal Canin).

Пакување: 0,8 кг. (2 х 0,4 кг.)

680 720 ден.
Храна за мачки Royal Canin® Regular Fit 32

Оптимален хранлив профил  - За да ги задоволат сите барања на возрасните мачки, потребна им е  исхрана со висок квалитет. FIT 32 го содржи вистинското ниво на корисни хранливи материи за да ги одржува возрасните мачки во добро здравје.

Здрава тежина - Прилагодена содржина на калории за да се одржи идеалната тежина на возрасните мачки.

Намалување на топките од влакна - Помага да се стимулира отстранувањето на проголтаните влакна благодарение на специфичните диетлани влакна во храната.

Уринарно здравје - Формулирани да помогнат во одржување на здрав уринарен систем на возрасната мачка.

Пакување: 10 кг.

4740 0 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Regular Sensible 33 на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Regular Sensible 33

Оптимално варење - Некои мачки имаат дигестивна чувствителност која води до меки столици (измет). SENSIBLE 33 содржи ексклузивна комбинација од хранливи материи за поддршка на оптималната дигестивна безбедност (L.I.P. *) и пребиотици за балансирана цревна флора. * L.I.P .: протеин избран со многу висока сварливост.

Многу вкусна храна - Три различни форми на гранули и внимателно избрани ароми со цел да се стимулира јадењето кај пребирливите и чувствителни мачки.

Концентрирана енергија - За мачки кои трошат и бараат повеќе енергија.

Уринарно здравје - Формулирани да помогнат во одржување на здрав уринарен систем на возрасната мачка.

Пакување: 0,8 кг. (2 х 0,4 кг.)

730 760 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Sterilised 37 на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Sterilised 37
Контрола на тежината
По стерилизацијата, на мачката и треба помалку енергија. Sterilised 37 помага да се ограничи ризикот од прекумерна тежина благодарение на умерено ниво на маснотии кога се служи во соодветни дневни оброци.

Здравје на уринарниот систем
Стерилизираните мачки имаат зголемен ризик од настанување на каменец во уринарниот тракт. Sterilised 37 помага во одржување на здрав уринарен тракт преку обезбедување на правилен баланс на минерали.

Висока содржина на протеини
Мачките имаат тенденција да се здебелат по стерилизацијата. Sterilised 37 помага за одржување на мускулната маса благодарение на високата содржина на протеини.

Збогатен со Л-карнитин
Л-карнитинот е важен за распаѓање на маснотиите.
Пакување: 0,8 кг. (2 х 0,4кг.)

740 770 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Exigent Savour на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Exigent Savour
Два типа гранули за поголемо уживање
Некои пребирливи мачки најмногу ги привлекуваат различностите и претпочитаат храна со различни вкусови. Exigent Savour содржи два вида гранули со различна форма, состав и текстура кои се надополнуваат едни со други, а со тоа се задоволуваат природните потреби на пребирливите мачки.

Оптимална телесна тежина
Exigent Savour има прилагодено ниво на енергија за да се помогне во одржувањето на идеалната телесна тежина на пребирливите мачки.

Адаптирана за пребирливи мачки
Секоја мачка има природни инстикти при избор на храна врз која влијае: аромата, разновидноста на вкусовит и содржина на протеини. Затоа Royal Canin разви три различни формули кои ги задоволуваат дури и најпребирливите мачки.

Здравје на уринарниот систем
Exigent Savour е формулирана да помогне во одржување на здравјето на уринарниот тракт на возрасната мачка.
Пакување: 0,8 кг. (2 х 0,4 кг.)

770 890 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Hair & Skin Care на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Hair & Skin Care
Лош квалитет на крзното?
Крзното на вашата мачка е во лоша форма? Клетките на кожата постојано се обновуваат и им се потребни хранливи материи. Некои мачки имаат чувствителна кожа, што се рефлектира со лошиот квалитет на крзното, но тоа може да се ублажи со правилно избалансирана диета.

Одржување на здравјето на кожата и крзното
Кои се клучните придобивки од ова решение? Hair & Skin Care е точно балансирана формула за секојдневна исхрана која содржи:
- Ексклузивен комплекс на хранливи материи кои помагаат во поддршката на заштитните функции на кожната бариера.
- Висококвалитетни протеини и специфични аминокиселини помагаат во поддршка на здрав раст на крзното и обновување на кожата.
- Омега-3 и омега-6 масни киселини кои имаат корисен ефект врз здравјето на кожата и квалитетот на крзното.

Докажани резултати / За 21 ден / Здрава и сјајно крзно / Видлив ефект / Аминокиселини и витамини / Омега-3 и омега-6
Докажани резултати: Користењето исклучиво храна за нега на крзно и кожа придонесува значително за поголема сјај на крзното по 21 ден *.
* Внатрешно истражување на Royal Canin, 2006 година.

Здравје на уринарниот систем
Формулa со баланс на минерали за одржување на здравјето на уринарниот тракт на возрасна мачка.
Пакување: 0,8 кг. (2 х 0,4 кг.)

778 790 ден.
Храна за мачки Royal Canin® Hairball Care

Намалување на формирањето на топките од крзно

Кои се клучните придобивки од оваа храна? Hairball Care е точно балансирана формула за исхрана која помага да се намали формирањето на топки од крзно на природен начин. Ексклузивниот комплекс на Hairball Care се состои од специјална мешавина на диетални влакна, вклучувајќи влакна од псилиум (богата со слуз) и нерастворливи влакна кои природно го стимулираат протокот на храната низ цревата. Ова е причината зошто проголтаното крзно може да се отстрани преку цревата со изметот, наместо да се акумулира во стомакот и потоа да се поврати.

За мачки склони кон формирање на топки од крзно
Дали вашата мачка е склона кон насобирање топчиња со крзно? Мачките го поминуваат поголемиот дел од денот негувајќе го крзно, предизвикувајќи  да проголтаат големи количини на влакна/крзно. Овие проголтани влакна може да се собере во дигестивниот систем, што доведува до формирање на топчиња од крзно кои потоа се исфрлаат преку столицата.

Ексклузивната употреба на Hairball Care има ефект по 14 дена, двојно зголемувајќи ја * количината на влакна што се елиминираат природно преку столицата (изметот). * Внатрешна студија на Royal Canin, 2013 година - во споредба со контролната храна за возрасни мачки што не содржат ексклузивен комплекс Hairball Care.

Здравје на уринарниот систем

Балансирана формула со минерали за одржување на здравјето на уринарниот тракт на една возрасна мачка.

Пакување: 0,8 кг. (2 х 0,4 кг.)

670 730 ден.

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?