Драги корисници, сите нарачки во вкупен износ над 1.860 ден., се со БЕСПЛАТНА ДОСТАВА, додека нарачките со вкупен износ под 1.860 ден. СЕ НАПЛАЌА достава во износ од 99 ден.

Pet Land Skopje

Витаминско минерален додаток во исхрана Fortan Cafortan

За млади кутриња во фаза на раст и развој, бремени и доилки, за работни кучиња и за време на дресура, за возрасни и сениори
Витаминско минерален додаток во исхрана на кучиња Fortan CafortanКоличина:

На залиха
Популарни дополнителни производи
Mobility - Natural Snacks функционални грицки за подобра подвижност
200 гр.
+ 180 ден
Light - Natural Snacks - функционални грицки со лососово масло
200 гр.
+ 180 ден
Витаминско минерален додаток во исхрана на кучиња и мачки Dr.Vet - Multivet за зајакнување на имунитетот и отпорности од болести и инфекции
100 гр.
+ 599 ден
Витаминско минерален додаток во исхрана на кучиња и мачки Dr.Vet - Kalcivet за изградба на здрав коскен и мускулен систем, период на бременост и лактација
100 гр.
+ 599 ден
Витаминско минерален додаток во исхрана на кучиња и мачки Dr.Vet - Dermavet, против алергиски реакции на кожата, иритации поради присуство на паразити и воспаление на кожата
100 гр.
+ 699 ден
Витаминско минерален додаток во исхрана на кучиња Fortan - Cafortan
90 гр. (180 тбл.)
+ 699 ден

Fortan Cafortan е биолошки концентриран минерално витамински и аминокиселински додаток во форма на таблети за кучиња. Не содржи натриум и има мал износ на маснотии кои се од зеленчукова природа (лецитин). Кучињата лесно и со задоволство го прифакаат.

Fortan Cafortan e погоден е за сите возрасти на кучиња: кутриња, млади кучиња-јуниори, возрасни и повозрасни кучиња-сениори.

Cafortan исклучително е препорачлив за одредени категории на кучиња како што се: скотни кучки, кучки кои дојат (период на лактација), кученца во раст и развој, стари кучиња, работни кучиња, кучиња за време на дресура, болни и рековалесцентни итн.

Fortan Cafortan како супервитален додаток, покрај минералите, витамините и олигоелементите, го прават и есенцијалните амино киселини кои неможат да се синтетизираат во организмот туку задолжително се внесуваат преку храна.

Квасеци, минерали, млеко / млечни производи, зеленчук по производи, алги, семиња, хемоглобин, желатин хидролизат
Суров протеин 33,3%, сурова маст 4,0%, сурово влакно 1,7%, сурова пепел 20,7%, калциум 4,49%, фосфор 2,2%, калиум 2%, магнезиум 1%.
Vitamin A (3a672a) 200,000 IU, Vitamin B1 / Thiamine mononitrate (3a821) 200 mg, Vitamin B2 / Riboflavin 200 mg, Vitamin B6 / pyridoxine hydrochloride (3a831) 100 mg, Vitamin B12 / Cyanocobalamin 1,000 μg, Vitamin D3 (3a671) 10,000 IU, Vitamin E / all-rac-alphatocopherylacetate (3a700) 1,000 mg, Vitamin C (3a300) 1,000 mg, biotin (3a880) 6,000 mcg, Niacinamide (3a315) 1,200 mg, Cholin chloride (3a890) 3,000 mg, Folic acid (3a316) 40 mg, Calcium-D-pantothenate (3a841) 500 mg, DL-methionine technically pure (3c301) 6,000 mg, 2,800 mg ferrous (3b103) Iron (II) sulphate monohydrate, 12 mg iodine (3b202) from Calcium iodate anhydrous, 75 mg copper (3b405) from Copper (II) sulphate pentahydrate, 250 mg manganese (3b502) from Manganese (II) oxide, 0.5 mg selenium (3b801) from sodium selenite, 242 mg Zinc sulfate monohydrate (3b605), 58 mg Zinc oxide(3b603).
Редовни, препораки за секојдневно дозирање:
- 5 кг. = 3 таблети
- 10 кг. = 6 таблети
- 20 кг. = 12 таблети
- 30 кг. = 18 таблети
Оптимална доза: 3 таблети на 5 кг. телесна тежина.
1 таблета = 500 мг
Дневната доза најдобро е да се дава поделена на 2 пати (наутро и навечер )

Кога младите кутриња ќе се одвикнат од цицање од мајката, веднаш треба да им се дадат од 1 до 4 таблети на ден (во зависност од тежината) растворени во млака вода измешани со храната. На кутрињата на возраст од 12 недели и повеќе и на добро развиените млади кучиња, може да им се даде иста доза како и на возрасните кучиња од истата раса.

Нарачка

 

Достава

 

+389 76 211 815

Наш предлог

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?