Драги корисници, сите нарачки во промотивниот период се со бесплатна достава! За информации за производите кои не се моментално на залиха, може да не побарате на тел. 076/211-815.

Pet Land Skopje

Храна за кучиња PURINA® PRO PLAN® DOG SMALL AND MINI PUPPY со OPTISTART® богата со пиле

Комплетна храна со пилешко месо
Наменета за кутриња и млади кучиња од мали и мини раси. Исто така може да се користи за бремени кучки и кучки кои дојат.

Количина:

На залиха
Популарни дополнителни производи
Royal Canin® Kitten (in gravy) мокра храна за мачиња
1,02 кг. (12 х 85гр.)
+ 790 ден
Royal Canin Instinctive (in gravy) мокра храна
1,02 кг. (12 х 85гр.)
+ 790 ден
Royal Canin® Intense Beauty (in gravy) мокра храна
1,02 кг. (12 х 85гр.)
+ 790 ден
Royal Canin® Hairball Care (in gravy) мокра храна за мачки
1,02 кг. (12 х 85гр.)
+ 790 ден
Royal Canin® Digest Sensitive (in gravy) мокра храна
1,02 кг. (12 х 85гр.)
+ 790 ден
Royal Canin® Urinary Care in gravy мокра храна
1,02 кг. (12 х 85гр.)
+ 790 ден
Royal Canin® Sterilised (in gravy) мокра храна за стерилизирани мачки
1,02 кг. (12 х 85гр.)
+ 790 ден
Royal Canin® Ultra Light (in gravy) мокра храна
1,02 кг. (12 х 85гр.)
+ 790 ден

PURINA® PRO PLAN® DOG SMALL AND MINI PUPPY со OPTISTART® богата со пилешко месо е комплетна храна за кутриња и млади кучиња од мали и мини раси (тежина на возрасно до 10 кг.). Исто така може да се користи за бремени кучки и кучки кои дојат.
Оваа храна содржи OPTISTART® - храниливи материи кои им се потребни на младите кутриња за правилен раст и развој на зглобовите и коските. Исто така  го подржува развојот на силен имунитет, благодарение на колострумот - првото млеко на мајката кое е богато со анит-тела.
Големината на гранулите се прилагодени на влиците за кутриња од мини и мали раси.


 

piletina (20%), dehidrirani protein peradi, pšenica, životinjske masnoće, sojino brašno, riža (7%), brašno kukuruznog glutena, osušena repina pulpa, kukuruz, brašno pšeničnog glutena, minerali, osušeno jaje, riblje ulje, autolizat, osušeni kolostrum (0,1%).

Протеини: 32,0% содржина на масти: 21,0%, сурова пепел 7,5%, сурова влакна: 2.0%

Nutritivno fiziološki dodatci:
vitamin A (34.000 IE/kg), vitamin D3 (1.100 IE/kg), vitamin E (200 IE/kg), vitamin C (120 mg/kg), željezov sulfat monohidrat (250 mg/kg), kalcijev jodat [bez vode] (3,2 mg/kg), bakrov sulfat pentahidrat (50 mg/kg), manganov sulfat monohidrat (110 mg/kg), cinkov sulfat monohidrat (420 mg/kg), natrijev selenit (0,29 mg/kg).
Tehnološki dodatci:
Antioksidansi.

Дневни препорачани количини во грамови на ден.
 

тежина на возрасно куче /од 1,5 до 3 месеци /од 4 до 5 месеци /од 6 до 8 месеци /од 9 до 12 месеци
1 кг. 50-55 60 60 храна за возрасни
5 кг. 60-85 85-75 75 75 - за возрасни
10 кг. 75-115 120-140 145 145 - за возрасни
 

Упатство за хранење: бременост и доење: Види веб-сајт на Purina PRO PLAN® или консултирајте се со вашиот ветеринар за повеќе детали.

Период нa одвикнување од доење и раст:
Во текот на одвикнувањето од 3 до 6 недели возраст понудете навлажнета PRO PLAN® PUPPY храна за кутриња 3 до 4 пати на ден. После одвикнувањето, кутрињата се храната според инструкциите наведени во горната табела. После 3 месеци постепено се намалува количината на додадена вода. За да се обезбеди здрав развој на вашето кутре потребно е да го одржувате во добра физичка форма со витко тело за време на неговото растење. Прилагодете ја дневната количина на храна во зависност од степенот на активност, физичката состојба и индивидуалните потреби на вашето кутре.
Чиста, свежа вода за пиење треба да бида да му биде достапна во секое време.
Со цел да го следати здравјето на вашето куче треба редовно се консултирате со ветеринар.
Чувајте ја храна на ладно и суво место.

Нарачка

 

Достава

 

+389 76 211 815

Наш предлог

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?