Драги корисници, сите нарачки во промотивниот период се со бесплатна достава! За информации за производите кои не се моментално на залиха, може да не побарате на тел. 076/211-815.

Pet Land Skopje

производи на промоција

слика од Храна за кучиња Royal Canin® Giant Puppy на попуст залиха
слика од Храна за мачки Royal Canin® Kitten на попуст
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Mini Puppy на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Mini Puppy

ПОДДРШКА НА ИМУНТЕТОТ

Растењето е важен период во животот на кучето: тоа е време на големи промени, откритија и нови сознанија.  Во овој период, имуниот систем на кученцето постепено се развива. MINI PUPPY им помага на природните одбранбени системи на кученцето благодарение на *патентираниот збир на антиоксиданси вклучувајќи го и витаминот E. (*France, patent No EP1146870.)

ЗДРАВЈЕ НА ДИГЕСТИВНИОТ СИСТЕМ

Храната за кучиња MINI PUPPYпретставува комбинација на хранливи состојки со протеинот со висок квалитет (L.I.P.*) и пребиотици (FOS) за поддршка на здравјето на дигестивниот систем и рамнотежа на цревната флора, која придонесува за квалитетот на столицата. *Се работи за протеин кој е избран заради неговата лесна сварливост.

ЗАДОВОЛУВАЊЕ на енергетските потреби

Ги задоволува енергетските потреби на малите раси на кученца за време на периодот на растење и ги задоволува пребирливите вкусови.

1435 0 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Mini Adult на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Mini Adult

ПРИЛАГОДЕНА ЕНЕРГИЈА

Помага за одржување на идеална тежина кај малите раси на кучиња со тоа што идеално ги задоволува нивните големи енергетски потреби со користење на L-carnitine за забрзување на метаболизмот на мастите.

ПРИЛАГОДЕНА НА ВКУСОВИТЕ

Ги задоволува пребирливите вкусови на ситните малите раси на кучиња со прилагодување на составот на тој начин што се избираат соодветни зачини.

СОСТОЈБА НА КРЗНОТО

Оваа формула содржи хранливи состојки кои помагаат одржување на здрава кожа, а збогатена е со EPA-DHA.

3710 0 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Maxi Puppy на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Maxi Puppy

ПОДДРШКА НА ИМУНИТЕТОТ

Растењето е важен период во животот на кучето: тоа е време на големи промени, откритија и нови сознанија.  Во овој период, имуниот систем на кученцето постепено се развива. MAXI PUPPY им помага на природните одбранбени системи на кученцето благодарение на *патентираниот збир на антиоксиданси вклучувајќи го и витаминот E.*France, patent No EP1146870.

ЗДРАВЈЕ НА ДИГЕСТИВНИОТ СИСТЕМ

Храната за кучиња MAXI PUPPYпретставува комбинација на хранливи состојки со протеинот со висок квалитет (L.I.P.*) и пребиотици (FOS) за поддршка на здравјето на дигестивниот систем и рамнотежа на цревната флора, која придонесува за квалитетот на столицата. *Се работи за протеин кој е избран заради неговата лесна сварливост.

ЗАДОВОЛУВАЊЕ на средни енергетските потреби при долг раст

Ги задоволува средните енергетски потреби на големите раси на кученца кои имаат долг период на раст.

4290 4950 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Maxi Adult на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Maxi Adult

ЛЕСНА СВАРЛИВОСТ

Помага да се постигне оптимално варење на храната благодарение нa посебната формула која во себе вклучува високо квалитетни протеини и балансирано снабдување со диететски влакна.

ЗАЈАКНУВАЊЕ ЗА КОСКИТЕ И ЗГЛОБОВИТЕ

Им помага на големите раси на кучиња во поддршка на здрави коски и зглобови, кои најчесто страдаат од преголемата телесна тежина.

OMEGA 3: EPA - DHA

Збогатена формула со Оmega-3 масни киселни (EPA-DHA) кои помагаат за одржување на здрава кожа.

3891 4490 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Giant Puppy на попуст залиха
Храна за кучиња Royal Canin® Giant Puppy

ПОДДРШКА НА ИМУНИТЕTOT

Растењето е важен период во животот на кучето: тоа е време на големи промени, откритија и нови сознанија. Во овој период, имуниот систем на кученцето постепено се развива. GIANT PUPPY им помага на природните одбранбени системи на кученцето благодарение на *патентираниот збир на антиоксиданси вклучувајќи го и витаминот E. (*France, patent No EP1146870.)

ИНТЕНЗИВЕН РАСТ СО КОНТРОЛИРАНО ТРОШЕЊЕ НА ЕНЕРГИЈА

Му помага на брзиот раст за време на првата фаза на растење кај кученцата од гигантските (џиновските) раси и помага да се избегне ставање на вишок на тежина благодарени на адаптираната енергетска содржина.

ПОДДРШКА НА КОСКИТЕ И ЗГЛОБОВИТЕ

Придонесува за добра минерализација на коските кај кученцата од гигантските (џиновските) раси благодарение на балансираниот внес на енергија и минерали (калциум и фосфор), и на тој начин го поддржува формирањето на коскената структура и зглобовите.

5240 5350 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Giant Junior на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Giant Junior

ПОДДРШКА НА ИМУНИТETOT

Растењето е важен период во животот на кучето: тоа е време на големи промени, откритија и нови сознанија. Во овој период, имуниот систем на кученцето постепено се развива. GIANT JUNIOR им помага на природните одбранбени системи на кученцето благодарение на *патентираниот збир на антиоксиданси вклучувајќи го и витаминот E. (*France, patent No EP1146870.)

2-РА ФАЗА НА ФАСТ: Развој на мускули

Во себе содржи адаптиран протеин и L-Carnitine кој помага во растот и развојот на мускулите кај џиновските раси на кученца за време на втората фаза на раст која почнува од 8 месеци.

ПОДДРШКА НА КОСКИТЕ И ЗГЛОБОВИТЕ

Придонесува за добра минерализација на коските кај кученцата од гигантските (џиновските) раси благодарение на балансираниот внес на енергија и минерали (калциум и фосфор), и на тој начин го поддржува формирањето на коскената структура и зглобовите.

5075 5155 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Giant Adult на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Giant Adult

ПОДДРШКА НА КОСКИТЕ И ЗГЛОБОВИТЕ

Им помага на џиновските раси на кучиња во поддршката на здрави коски и зглобови, кои најчесто страдаат од големата телесна тежина.

КОМПЛЕКС НА АНТИОКСИДАНСИ

Содржи ексклузивен комплекс на антиоксиданси кои помагаат во неутрализација на слободните радикали.

ЗДРАВО СРЦЕ

Помага во одржувањето на здраво срце благодарение на адаптираната содржина на таурин.

4630 6155 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Labrador Retriever Puppy на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Labrador Retriever Puppy

ПОДДРШКА НА ИМУНИТETOT

Растењето е важен период во животот на кучето: тоа е време на големи промени, откритија и нови сознанија. Во овој период, имуниот систем на кученцето постепено се развива. LABRADOR RETRIEVER PUPPY им помага на природните одбранбени системи на кученцето благодарение на *патентираниот збир на антиоксиданси вклучувајќи го и витаминот E. (*France, patent No EP1146870.)

ЗДРАВ РАСТ И ТЕЖИНА

Здравиот раст и телесна тежина допринесуваат за здрав раст и развој на коскената структура на кученцата Labrador Retriever puppy’s и промовира хармонично добивање на тежина благодарение на адаптираниот внес на енергија, протеини, калциум и фосфор.

ЗДРАВЈЕ НА ДИГЕСТИВНИОТ СИСТЕМ

Оваа храна претставува комбинација на хранливи состојки со протеинот со висок квалитет (L.I.P.*) и пребиотици (FOS) за поддршка на здравјето на дигестивниот систем и рамнотежа на цревната флора, која придонесува за квалитетот на столицата. *Протеин кој е избран заради неговата лесна сварливост.

4640 5159 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Labrador Retriever Adult на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Labrador Retriever Adult

Идеална тежина

Лабрадор Ретриверот е познат по неговата склоност на добивање на телесна тежина. Оваа формулата во одржување на идеална тежина на Лабрадор Ретриверот благодарение на адаптираната содржина на калории.

Здравје на коските и зглобовите

Оваа специјална формула помага во поддршка на здрави коски и зглобови и одржување на идеална тежина. Збогатена е со EPA & DHA.

Здрава кожа и крзно

LABRADOR RETRIEVER ADULT помага во поддршката на улогата на кожата како „бариера“ (ексклузивен комплекс) и одржување на кожата и здравјето на крзното (EPA & DHA). Збогатено со масло од лисничка.

4320 4725 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Golden Retriever Puppy на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Golden Retriever Puppy

Immune System Support

Growth is an essential stage in your dog’s life: it is the time of big changes, discoveries and new encounters. During this key period, the puppy’s immune system develops gradually. GOLDEN RETRIEVER PUPPY helps support your puppy’s natural defences thanks particularly to a patented* complex of antioxidants including vitamin E. *France, patent No EP1146870.

Healthy skin & coat

GOLDEN RETRIEVER PUPPY helps support the skin’s “barrier” role (exclusive complex) and maintain skin and coat health (EPA & DHA). Enriched with borage oil.

Digestive health

Combination of nutrients with high quality protein (L.I.P.*) and prebiotics (FOS) to support digestive health and balance of intestinal flora, which contributes to good stool quality. *Protein selected for its very high digestibility.

4640 5139 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Golden Retriever Adult на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Golden Retriever Adult

Здрава кожа и крзно

GOLDEN RETRIEVER ADULT помага во поддршката на улогата на кожата како „бариера“ (ексклузивен комплекс) и одржување на кожата и здравјето на крзното (EPA & DHA). Збогатено со масло од лисничка.

Здраво срце

Оваа формула содржи специфични хранливи состојки кои даваат поддршка за добра срцева активност. Збогатена со таурин и EPA & DHA.

Идеална тежина

Благодарение на адаптираната калориска содржина, помага во одржување на идеалната тежина на Голден Ретриверот.

4340 4669 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Bulldog Adult на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Bulldog Adult

Намалување на миризба

Оваа формула допринесува во намалувањето на ферметацијата во цревата која може да предизвика дигестивни болести, надуеност и лоша миризба на столицата.

Здрава кожа

Помага во поддршката на улогата на кожата како „бариера“ (ексклузивен комплекс) и одржување на кожата и здравјето на крзното (EPA & DHA).

Здравје на коските и зглобовите

Оваа специјална формула помага во поддршка на здрави коски и зглобови и одржување на идеална тежина. Збогатена е со EPA & DHA.

4330 5159 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® German Shepherd Puppy на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® German Shepherd Puppy

ПОДДРШКА НА ИМУНИТETOT

Растењето е важен период во животот на вашето кучето: тоа е време на големи промени, откритија и нови сознанија. Во овој клучен период, имуниот систем на кученцето постепено се развива. GERMAN SHEPHERD PUPPY им помага на природните одбранбени системи на кученцето благодарение на *патентираниот збир на антиоксиданси вклучувајќи го и витаминот E. (*France, patent No EP1146870.)

Дигестивно здравје

Ексклузивна комбинација на хранливи состојки кои го поддржуваат дигестивното здравје (L.I.P.*) и промовира рамнотежа на цревната флора (FOS, MOS), на тој начин потпомага за квалитет на добра столица. Ја зема во предвид дигестивната осетливост на кученцата на Германскиот Овчар. *Протеин кој е избран заради неговата лесна сварливост.

Здравје на коските и зглобовите

GERMAN SHEPHERD PUPPY допринесува во поддршката на коските и зглобовите на кученцата на Германскиот Овчар благодарение на адаптираната содржина со калциум и фосфор. Оваа ексклузивна формула помага во одржувањето на идеалната тежина.

4640 4859 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® German Shepherd Adult на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® German Shepherd Adult

Дигестивно здравје

Придонесува за поддршка на дигестивното здравје земајќи ја во предвид големата осетливост на Германскиот Овчар Shepherd при варење на храната, благодарение на лесно сварливите L.I.P.* протеини и изборот на специфични хранливи влакна кои ја ограничуваат ферментацијата во цревата придонесувајќи за  рамнотежа на цревната флора. *Се работи за протеин кој е избран заради неговата лесна сварливост.

Здрава кожа и крзно

Оваа формула помага во поддршката на улогата на кожата како „бариера“ (ексклузивен комплекс) и одржување на кожата и здравјето на крзното (EPA & DHA).

Здравје на коските и зглобовите

Оваа формула помага во поддршката на здрави коски и зглобови и одржување на идеална тежина. Збогатена со EPA & DHA.

4150 4535 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Mini Puppy (in gravy) на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Mini Puppy (in gravy)
Поддршка на имунолошкиот систем
Со комплекс на антиоксиданти, вклучително и витамин Е, помага во поддршката на природната одбрана на кученцето.

Здравo варење
Придонесува за здраво варење и правилна рамнотежа на цревната флора.

Висока енергетска вредност
Ги задоволува енергетските потреби на кутрињата на мали раси.
990 1140 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Mini Adult (in gravy) на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Mini Adult (in gravy)
Висока сварливост
Придонесува за здраво варење и правилна рамнотежа на цревната флора.

Прилагодена енергетска вредност
Помага во одржување на идеална тежина на кучиња од раса.

Одржување на крзното
Оваа формула содржи хранливи материи кои помагаат во одржувањето на здрава кожа и крзно. Храната е збогатена со масни киселини ЕПА и ДХА.
955 1105 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Medium Puppy (in gravy) на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Medium Puppy (in gravy)
Поддршка на имунолошкиот систем
Со комплекс на антиоксиданти, вклучително и витамин Е, помага во поддршката на природната одбрана на кученцето.

Здравo варење
Придонесува за здраво варење и правилна рамнотежа на цревната флора.

Висока содржина на енергија за краток период на раст
Ги задоволува енергетските потреби на кутрињата со средна големина.
1120 1270 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Medium Adult (in gravy) на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Medium Adult (in gravy)
Висока сварливост
Придонесува за здраво варење и правилна рамнотежа на цревната флора.

Природен имунитет
Придонесува за зајакнување на природната одбрана благодарение на антиоксидантниот комплекс и пребиотиците.

Омега-3 масни киселини: EPA и DHA
Формула збогатена со омега-3 масни киселини (EPA и DHA) за да помогне во одржувањето на здрава кожа.
1075 1225 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Maxi Puppy (in gravy) на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Maxi Puppy (in gravy)
Поддршка на имунолошкиот систем
Со комплекс на антиоксиданти, вклучително и витамин Е, помага во поддршката на природната одбрана на кученцето.

Здравo варење
Придонесува за здраво варење и правилна рамнотежа на цревната флора.

Умерена енергија за долг период на раст
Ги задоволува потребите на кутрињата од големи раси.
1065 1215 ден.
слика од Храна за кучиња Royal Canin® Maxi Adult (in gravy) на попуст
Храна за кучиња Royal Canin® Maxi Adult (in gravy)
Висока сварливост
Помага при поддршка на оптимална сварливост.

Поддршка на коските и зглобовите
Помага да ги подржи натоварените коски и зглобовите на големи кучиња.

Омега-3 масни киселини: EPA и DHA
Формула збогатена со омега-3 масни киселини (EPA и DHA) за да помогне во одржувањето на здрава кожа.
1025 1175 ден.
слика од Храна за кучиња Advance Maxi Puppy со пилешко месо и ориз на попуст
Храна за кучиња Advance Maxi Puppy со пилешко месо и ориз
Високо квалитетна храна за големи раси на кучиња на возраст од 2 до 12 месеца, за гравидни и кучики во лактација.
Содржи формула со нуклеотиди, кои помагаат за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај кучето
Ефектот на зголемено клеточно делење помага за брзо активирање на имунолошкиот систем и зголемена заштита на телото од патогени.
Содржи пребиотици и имуноглобулини за добра цревна флора, подобро варење и апсорпција на корисните хранливи состојки кај кученцата.
Гранулите се специјално прилагодени со големината на вилицата на мали кученца од голема раса.
Оптимален сооднос помеѓу калциумот - фосфорот и витамин Д, за правилен раст и развој на коскениот систем.
Пилешкото и оризот,како главни компоненти се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглени хидрати.
Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагаат за правилен развој на централниот нервен систем, во процесот учење и правилен развој на одржување на здраво крзно и сјајно влакно.
3409 3787 ден.
слика од Храна за кучиња Advance Adult Maxi со пилешко месо и ориз на попуст
Храна за кучиња Advance Adult Maxi со пилешко месо и ориз
Комплетна формула, наменета за возрасни кучиња (од 1 до 7 години) големи раси (над 30 кг. како возрасна единка).
Високо квалитетена храна која ги зајакнува природните бариери на одбрамбениот систем, помагајќи му да се одржи здрава 'рскавица, добро дентално здравје, здрав дигестивен систем, здрава кожа и сјајно влакно.
Содржи оптимално ниво на протеини и масти - за подршка на мускулатурата и добра физичка кондиција и таурин - аминокиселина која придонесува за добра работа на срцето.
Големината на гранулатот е специјално прилагоден со големината на забите и вилицата на кучињата од големи раса.
Содржи гликозамин и хондроитин за оптимална подршка на зглобовите и превенира појава на проблеми со коските и зглобовите.
Пилешкото и оризот, како главни состојки се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглени хидрати.
Сувата дехидрирана гранула има ефект на четка за заби, додека фосфатите помагааат во превенцијата од создавање на забен камен и лош здив.
Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагаат за одржување на здраво крзно и сјајно влакно.
3537 3930 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Persian Adult на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Persian Adult

Специјална brachycephalic вилица - Оваа специјално дизајнирана гранула во облик на бадем со оптимална контактна површина е идеален за персиската мачка да ја зема и џвака.

Долго здравје на крзното - Ексклузивниот комплекс на хранливи материи помага во градењето и поддршката на "одбранбената бариера" на кожата и помага во одржувањето на здрава кожата и убаво крзно. Збогатен со омега 3 и омега 6 масни киселини.

Намалување на топки од влакна - Специфична мешавина на диетални влакна (вклучувајќи psyllium богата со муцилажа) помага природно да го стимулира интестиналниот транзит, да ги елиминира внесните влакна и да го контролира формирањето на топките од влакна во дигестивниот систем.

Дигестивно здравје - Високо сварлив протеин (L.I.P. *) и пребиотици за да помогне во одржувањето рамнотежа во цревната флора. * Протеини избрани за многу висока сварливост.

Уринарно здравје - Формулиран со баланс на минерали за да помогне во одржувањето на здравјето на уринарниот систем на возрасната мачка.

770 0 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Regular Sensible 33 на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Regular Sensible 33

Оптимално варење - Некои мачки имаат дигестивна чувствителност која води до меки столици (измет). SENSIBLE 33 содржи ексклузивна комбинација од хранливи материи за поддршка на оптималната дигестивна безбедност (L.I.P. *) и пребиотици за балансирана цревна флора. * L.I.P .: протеин избран со многу висока сварливост.

Многу вкусна храна - Три различни форми на гранули и внимателно избрани ароми со цел да се стимулира јадењето кај пребирливите и чувствителни мачки.

Концентрирана енергија - За мачки кои трошат и бараат повеќе енергија.

Уринарно здравје - Формулирани да помогнат во одржување на здрав уринарен систем на возрасната мачка.

760 0 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Kitten на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Kitten

ПОДДРШКА НА ИМУНИТЕТОТ
Растењето е суштинска фаза во животот на мачето: тоа е време на големи промени, откритија и нови средби. Во текот на овој клучен период, имунолошкиот систем на мачето се развива постепено. KITTEN помага во природната одбрана во првите две години од животот на мачето, особено благодарение на патентираниот * комплекс на антиоксиданси вклучувајќи витамин Е * Франција, патент бр. EP1146870

ЗДРАВ ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ
Подобрена дигестивна толеранција благодарение на високо сварливиот протеин (L.I.P. *) и пребиотици (вклучувајќи и FOS). * Протеини избрани за многу висока сварливост

ЗДРАВ РАСТ
Адаптирана содржина на протеини, витамини и минерали, вклучувајќи витамин Д и калциум. Висока енергетска содржина која одговара на овој интензивен период на раст.

Л.И.П. - Избрани висококвалитетни протеини со сварливост над 90% (Royal Canin).

4053 5065 ден.
слика од Храна за мачки Sam's Field Delicious Wild - 35% месо од патка, 15% свежо пилешко месо, овошје и зеленчук без пченка и без пченица на попуст
Храна за мачки Sam's Field Delicious Wild - 35% месо од патка, 15% свежо пилешко месо, овошје и зеленчук без пченка и без пченица

Sam’s Field Delicious Wild - Комплетна храна за возрасни мачки со 35% месо од патка, 15% свежо приготвено пилешко меос, овошје и зеленчук, без пченка и без пченица.

Квалитетна вкусна храна на која нема да и одолеат и најпребирливите мачки.
Храната содржи доволно количество енергија и хранливи состојки за да ја одржат мачката во совршена форма.

599 870 ден.
слика од Храна за мачки Sam's Field Adult Fish - 25% бела риба, 18% свеж лосос, овошје и зеленчук, без пченка и без пченица на попуст
Храна за мачки Sam's Field Adult Fish - 25% бела риба, 18% свеж лосос, овошје и зеленчук, без пченка и без пченица

Sam’s Field Adult Fish - Комплетна храна за возрасни мачки со 25% месо од бела риба, 18% свежо приготвен лосос, овошје и зеленчук, без пченка и без пченица.

Квалитетна вкусна храна за возрасни мачки која обезбедува омега 3 и омега 6 неаситени мастни киселини и витамини за сјајно крзно и здрава кожа
Храната содржи доволно количество енергија и хранливи состојки за да ја одржат мачката во совшена форма.

599 870 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Sterilised 37 на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Sterilised 37
Контрола на тежината
По стерилизацијата, на мачката и треба помалку енергија. Sterilised 37 помага да се ограничи ризикот од прекумерна тежина благодарение на умерено ниво на маснотии кога се служи во соодветни дневни оброци.

Здравје на уринарниот систем
Стерилизираните мачки имаат зголемен ризик од настанување на каменец во уринарниот тракт. Sterilised 37 помага во одржување на здрав уринарен тракт преку обезбедување на правилен баланс на минерали.

Висока содржина на протеини
Мачките имаат тенденција да се здебелат по стерилизацијата. Sterilised 37 помага за одржување на мускулната маса благодарение на високата содржина на протеини.

Збогатен со Л-карнитин
Л-карнитинот е важен за распаѓање на маснотиите.
5520 5689 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Exigent Savour на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Exigent Savour
Два типа гранули за поголемо уживање
Некои пребирливи мачки најмногу ги привлекуваат различностите и претпочитаат храна со различни вкусови. Exigent Savour содржи два вида гранули со различна форма, состав и текстура кои се надополнуваат едни со други, а со тоа се задоволуваат природните потреби на пребирливите мачки.

Оптимална телесна тежина
Exigent Savour има прилагодено ниво на енергија за да се помогне во одржувањето на идеалната телесна тежина на пребирливите мачки.

Адаптирана за пребирливи мачки
Секоја мачка има природни инстикти при избор на храна врз која влијае: аромата, разновидноста на вкусовит и содржина на протеини. Затоа Royal Canin разви три различни формули кои ги задоволуваат дури и најпребирливите мачки.

Здравје на уринарниот систем
Exigent Savour е формулирана да помогне во одржување на здравјето на уринарниот тракт на возрасната мачка.
5650 6345 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Hairball Care на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Hairball Care

Намалување на формирањето на топките од крзно

Кои се клучните придобивки од оваа храна? Hairball Care е точно балансирана формула за исхрана која помага да се намали формирањето на топки од крзно на природен начин. Ексклузивниот комплекс на Hairball Care се состои од специјална мешавина на диетални влакна, вклучувајќи влакна од псилиум (богата со слуз) и нерастворливи влакна кои природно го стимулираат протокот на храната низ цревата. Ова е причината зошто проголтаното крзно може да се отстрани преку цревата со изметот, наместо да се акумулира во стомакот и потоа да се поврати.

За мачки склони кон формирање на топки од крзно
Дали вашата мачка е склона кон насобирање топчиња со крзно? Мачките го поминуваат поголемиот дел од денот негувајќе го крзно, предизвикувајќи  да проголтаат големи количини на влакна/крзно. Овие проголтани влакна може да се собере во дигестивниот систем, што доведува до формирање на топчиња од крзно кои потоа се исфрлаат преку столицата.

Ексклузивната употреба на Hairball Care има ефект по 14 дена, двојно зголемувајќи ја * количината на влакна што се елиминираат природно преку столицата (изметот). * Внатрешна студија на Royal Canin, 2013 година - во споредба со контролната храна за возрасни мачки што не содржат ексклузивен комплекс Hairball Care.

Здравје на уринарниот систем

Балансирана формула со минерали за одржување на здравјето на уринарниот тракт на една возрасна мачка.

5640 5830 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Urinary Care на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Urinary Care

Ризик од заболување на уринарниот тракт

Дали вашата мачка е изложена на ризик од уринарни проблеми? Кристалите што се формираат во уринарниот тракт може да се најдат дури и во урината на здрави мачки. Во зависност од голем број фактори, вклучително и pH, овие кристали можат да се претворат во каменец. Исхраната е ефикасен начин за намалување на ризикот од формирање на кристали во уринарниот тракт.

Одржување на здравјето на уринарниот систем

Кои се клучните придобивки од оваа храна? Urinary Care е точно избалансирана формула во исхраната која помага во одржувањето на здравјето на уринарниот тракт. Одржува здрава концентрација на урина со регулирање на рамнотежата на минералите и одржување на ниска pH-вредност на урината, што доведува до помалку концентрирана урина. Оваа ексклузивна формула создава неповолни услови за формирање на каменец во уринарниот тракт.

Докажани резултати / 2x / Поефикасна поддршка за здравјето на уринарниот тракт / 10 дена / Идеална минерална рамнотежа / Ниска pH вредност на урина:

Докажани резултати: Користењето само на храната Urinary Care дава резултати по 10 дена: 2x * помал ризик од каменец во уринарниот тракт. * Внатрешно истражување на Royal Canin, 2014 година - во споредба со храна за одржување на тежина на мачки – посебно докажано за струвитен каменец.

Ги охрабрува мачките да пијат повеќе вода

Поголемото дневно внесување вода, создава поголем волумен на разредена урина, со што се поддржува здравјето на уринарниот тракт кај мачките.

Погодно е за здрави возрасни мачки кои немаат сериозни уринарни проблеми кои бараат ветеринарна нега
Ако имате какви било проблеми или прашања во врска со здравјето на уринарниот тракт на вашата мачка, контактирајте го вашиот ветеринар.

790 0 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Kitten in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Kitten in gravy (мокра храна)
Поддршка на имунолошкиот систем
Помага при поддршка на потребите на механизмите за природна одбрана преку балансирање на хранливи материи.

Лесна за џвакање
Мали парчиња во сос.

Инстинктивна предност
Хранливи состојки кои мачиња инстинктивно преферираат да ги јадат.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Kitten loaf (паштета) на попуст залиха
Храна за мачки Royal Canin® Kitten loaf (паштета)
Поддршка на имунолошкиот систем
Помага при поддршка на потребите на механизмите за природна одбрана преку балансирање на хранливи материи.

Лесна за џвакање
Мека текстура на паштета.

Инстинктивна предност
Хранливи состојки кои мачиња инстинктивно преферираат да ги јадат.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Instinctive in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Instinctive in gravy (мокра храна)
Инстинктивна предност
Royal Canin® Instinctive храната е формулирана за да одговара на оптималниот нутритивен профил што возрасните мачки инстинктивно го претпочитаат.

Здрав уринарен систем
Помага при поддршка на здрав уринарен систем.

Одржување на идеална тежина
Формулирано за одржување идеална телесна тежина.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Instinctive loaf (паштета) на попуст залиха
Храна за мачки Royal Canin® Instinctive loaf (паштета)
Инстинктивна предност
Royal Canin® Instinctive храната е формулирана за да одговара на оптималниот нутритивен профил што возрасните мачки инстинктивно го претпочитаат.

Здрав уринарен систем
Помага при поддршка на здрав уринарен систем.

Одржување на идеална тежина
Формулирано за одржување идеална телесна тежина.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Instinctive 7+ in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Instinctive 7+ in gravy (мокра храна)
Комплекс за виталност
Помага при одржување на виталноста, благодарение на ексклузивниот антиоксиданс комплекс.

Инстинктивна предност
Формулирано да одговара на оптималниот профил на макро-нутриенти што возрасните мачки инстинктивно го претпочитаат.

Здравје на бубрезите
Прилагодена содржина на фосфор.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Intense Beauty in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Intense Beauty in gravy (мокра храна)
Здрава кожа и крзно: Омега-3 и омега-6
Помага во одржување на убаво крзно благодарение на омега-3 и омега-6 масните киселини.

Одржување на идеална тежина
Помага да се одржи идеална тежина.

Здрав уринарен систем
Помага при поддршка на здрав уринарен систем.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Hairball Care in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Hairball Care in gravy (мокра храна)
Контрола на формирање на топките од влакна
Формулирана да помогне да се отстрани проголтаните влакна од крзното преку поттикнување на побрзо поминување низ цревата.

Одржување на идеална тежина
Помага да се одржи идеална тежина.

Здрав дигестивен систем
Висока сварливост.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Ultra Light in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Ultra Light in gravy (мокра храна)
19% помалку калории
Помага во намалување на внесот на калории кај мачките.
Содржи Л-карнитин.

Мускулна маса
Висока содржина на протеини.

Здрав уринарен систем
Помага при поддршка на здрав уринарен систем.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Digest Sensitive in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Digest Sensitive in gravy (мокра храна)
Намален мирис и добра сварливост
Големиот процент на сварливост и помага во намалување на непријатниот мирис на столица.

Одржување на идеална тежина
Храната помага да се одржи идеална тежина.

Здрав уринарен систем
Помага при поддршка на здрав уринарен систем.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Urinary Care in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Urinary Care in gravy (мокра храна)
Биланс на урината
Формулирано да помогне во одржување на здрава рамнотежа на минералите во урината.

Одржување на идеална тежина
Храната помага да се одржи идеална тежина.

Инстинктивно реагираат на храната
Формулирано да одговара на оптималниот профил на макро-нутриентите што мачките инстинктивно ги претпочитаат.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Sterilised in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Sterilised in gravy (мокра храна)
Одржување на идеална тежина
Royal Canin® Sterilised помага да се одржи идеалната телесна тежина на стерилизираните мачки.

Здрав уринарен систем
Помага при поддршка на здрав уринарен систем.
930 1080 ден.
слика од Храна за мачки Royal Canin® Ageing 12+ in gravy (мокра храна) на попуст
Храна за мачки Royal Canin® Ageing 12+ in gravy (мокра храна)
ЕПА и ДХА за здравје на зглобовите
Помага при одржување на здрави зглобови благодарение на високата содржина на масни киселини EPA и DHA.

Инстинктивна предност
Формулирано да одговара на оптималниот профил на макро-нутриенти што возрасните мачки инстинктивно го претпочитаат.

Здравје на бубрезите
Прилагодена содржина на фосфор.
930 1080 ден.

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?