Pet Land Skopje

Политика на испорака

Petland.mk испорачува на територија на целата држава и има склучено договор за соработка со повеќе оператори за испорака на пратки. Нарачаните производи ќе Ви бидат испорачани до адресата која сте ја навеле како адреса за испорака. Испораката на вашата нарачка има одредена цена во зависност од времето и местото на испорака, а некогаш е 0,00 ден. односно бесплатна во случај на акција/промоција на одредени производи. 

Моменталната цена на испораката е транспарентно наведена како посебна ставка во вкупната сума при купувањето:

  • за сите нарачки во вкупен износ до 1.860ден. цената за достава на целата територија на државата изнесува 149 ден.
  • за сите нарачки во вкупен износ над 1.860ден. цената за достава на целата територија на државата изнесува 0,00 ден, односно доставата е бесплатна

Испрораката се извршува на територијата на цела држава од понеделни до петок и тоа:

на територија на Скопје и околината:

  • Нареден работен ден – за сите нарачки кои ќе се извршат претходниот работен ден до 14:00 часот

На територија надвор од Скопје

  • согласно планот за достава на поштенскиот операторот

Имајте во предвид дека во сабота и недела и на државни празници не испорачуваме поради тоа што и нашите добавувачи не работат, па така и ние ги користиме празниците и викендите да се релаксираме и празнуваме. 

Доколку  курирот кој ја врши испорака не успее да Ве најде на дадената адреса и да Ви ја предаде пратката, ќе Ви биде доставено писмено известување во електронска форма за направениот обид. Курирот ќе изврши втор обид за достава во истиот ден и доколку повторно не ве најде на дадената адреса ќе бидете контакитрани на телефонскиот број кој сте го оставиле за контакт. Од таа причина е многу важно при нарачката да оставите точни податоци и точен телефонски број. Истите се користат единствено при испораката. 
 

Направи нарачка до 14:00 часот за испорака наредниот ден!
*Се однесува само за град Скопје

Совети за одгледување, акции и промоции?